Medi ambient dijous 14 abril 2011 Autor: editor

El nou mapa eòlic, tocat i enfonsat


<< Tornar     

El TSJC rebutja el recurs de la Generalitat i ratifica que la implantació dels parcs requeria l'avaluació ambiental global estratègica

Parc eòlic
Parc eòlic

El Tribunal Superior de Justí­cia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la decisió de suspendre cautelarment l'acord d'implantació de les zones de desenvolupament eòlic aprovat pel tripartit el juny del 2010. La Generalitat-ja amb CiU al govern-va presentar un recurs de súplica al TSJC. No obstant això, els jutges han confirmat els seus arguments en un acte que porta data 28 de març. Els magistrats insisteixen en què l'Administració estava obligada a sotmetre la planificació eòlica al tràmit d'avaluació ambiental global estratègica per als grans plans i programes, com diuen les directives europees. L'acte pot ser recorregut davant el Suprem, encara que la resolució definitiva pugui trigar encara temps a adoptar.

Els promotors de parcs eòlics alerten de la marxa d'inversors de Catalunya davant la suspensió cautelar

L'Associació Eòlica de Catalunya, EolicCat, qualifica de 'mala notí­cia' el rebuig del recurs presentat per la Generalitat contra la sentència TSJC de suspendre cautelarment l'acord d'implantació de Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) eòlic en entendre que l'autorització de nous parcs necessita de l'avaluació ambiental prèvia. El president d'EolicCat, Ramon Carbonell, ha valorat negativament la decisió judicial 'perquè tot i en un entorn de crisi hi han empreses privades disposades a posar el capital per invertir' en eòlica i, per això, ha alertat que davant la manca de seguretat jurí­dica, el que poden acabar fent els inversors és anar-se'n a altres comunitats de l'Estat o països europeus.

Els alcaldes de la Segarra volen que el Govern aclareixi la situació

En la sessió celebrada aquest dimecres, els alcaldes segarrencs van aprovar a presentar una moció al proper Ple del Consell per tal de fer arribar una declaració conjunta a la Direcció General d'Energia de la Generalitat que aclareixi la situació de la implantació de diversos pars eòlics a la Segarra. La petició es va fer arran de la suspensió i la paralització de la tramitació dels parcs en zones pertanyents als municipis d'Ivorra, Estaràs, Sant Ramon, Ribera d'Ondara, Talavera i Montoliu de Segarra que va emetre el Tribunal Superior de Justí­cia de Catalunya, el passat dia 1 de març del 2011.

Parc eòlic de Rubió - Anoia
Parc eòlic de Rubió
Autor: ADEMAN


Etiquetes: tsjc suspensió parcs eòlics segarra

Lectures: 858 Darrera: 02.06.2021

Ho vols compartir?


dimarts 26 octubre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos

Traductor / Translator