Medi ambient dilluns, 5 de Novembre de 2012 Autor: Redacció

Benvingut, Mister Craig Steinke (Montero Energy Corporation), a la Segarra


<< Tornar     

L'empresa que ha sol·licitat fer les prospeccions per buscar jaciments de gas i petroli ja promet el 'manà', fins 200 llocs de treball a cada zona

escena de bienvenido mr. marshall
escena de bienvenido mr. marshall Foto: filmoteca

Les prospeccions per possibles jaciments de gas i petroli a Lleida generaran fins 200 llocs de treball als veïns de cada zona segons l'empresa explotadora, Montero Energy Corporation , filial de la multinacional canadenca R2 Energy . Així ho va explicar recentment a La Vanguardia el cap de l'explotació a Espanya, Rafael López.

A Montero Energy Corporation cada sondeig li costa uns quinze milions d'euros 'sent molt conservadors i podria ser major perquè a Espanya no hi ha màquines especialitzades i caldria anar a buscar a Estats Units'.

Entre els arguments esgrimits per Rafael López destaca que 'Espanya és un país on hi ha un gran desconeixement del subsòl. Ens gastem 153 milions d'euros diaris a comprar gas i petroli fora de les nostres fronteres, de manera que necessitem més aviat una independència energètica. Als Estats Units, les explotacions generen uns ingressos de 79,6 bilions de dòlars anuals, mentre, nosaltres hem d'anar a l'exterior'. No hi ha cap referència a les energies renovables ni tampoc a possibles riscos.

Sabent que sortiran grups contraris, Rafel López declara que 'comptem amb l'última tecnologia en recerca de jaciments. Hem sabut innovar al màxim les tècniques antigues per reduir al màxim l'impacte mediambiental. Alguns diran que utilitzem additius químics però són exactament deu productes que també es troben en la indústria agroalimentària', posant l'exemple de l'àcid acètic, que no és més que el que compon el vinagre. Llàstima però que obviï la relació dels productes químics utilitzats pel fracking i efectes sobre la salud. Així mateix, subratlla que 'tots els permisos han de passar per les administracions i per medi ambient, així que la gent pot tenir tota la tranquil·litat i seguretat pel que fa a salut i impacte mediambiental es refereix'. No fa però cap referència a que el Govern de Cantàbria està elaborant un avantprojecte per prohibir la tècnica de la fractura hidràulica per por a que 'pueda producirse contaminación en los acuíferos subterráneos dada la inyección de productos tóxicos y contaminantes que resultan necesarios'.

Finalment afirma que està 'disposat a reunir-se amb qualsevol que vulgui informació sobre això'. Potser caldrà començar a demanar tanda.

R2 Energy ltd -
R2 Energy ltd
Foto: Redacció


Etiquetes: hidrocarburs fracking fractura hidràulica segarra
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte, 25 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos