Medi ambient dissabte, 24 de Novembre de 2012 Autor: redacció

El Parlament Europeu rebutja una moratòria al fracking


<< Tornar     

Els eurodiputats demanen però als governs de la UE 'cautela' a l'hora de concedir permisos d'explotació

Eurodiputats contraris al fracking
Eurodiputats contraris al fracking Foto: efe

El Parlament Europeu ha rebutjat aquest dimecres una proposta que plantejava instar els Estats membres a no autoritzar noves prospeccions d’hidrocarburs amb la tècnica de la fractura hidràulica o fracking. El ple de l'Eurocambra ha reconegut els Estats membres són els competents per decidir si autoritzen activitats d'exploració o extracció del gas d'esquist.

En canvi, va aprovar una resolució en què demana als països que actuin amb cautela fins que es realitzi una anàlisi exhaustiva sobre la necessitat o no de modificacions legislatives en la matèria, donat el risc ambiental.

El ple de l’Europarlament va sotmetre a votació ambdós informes de les comissions d’Indústria i Medi Ambient sobre l’extracció de gas i petroli, per a la qual s’utilitza el controvertit mètode de la fracturació hidràulica. El PP Europe va votar en contra de la moratòria.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik ha admès que 'està clar que el desenvolupament futur del gas d'esquist dependrà del nivell d'acceptació pública del 'fracking'. Abordar els riscos per a la salud i mediambientals serà d'importància cabdal perquè la indústria obtingui una acceptació pública àmplia i una 'llicència pública per operar' a Europa.

El comissari també ha reconegut que els estudis duts a terme 'indiquen que hi ha un nombre d'incerteses o llacunes en l'actual legislació de la UE' que regula la concessió de llicències i les activitats d'explotació i producció.

Per això, ha avançat la intenció de l'executiu comunitari de presentar 'el proper any un marc per gestionar riscos, abordar les deficiències reguladores i oferir el màxim de claredat i predictibilitat per als operadors del mercat i ciutadans en tota la UE'.

Els eurodiputats admeten que es necessiten promoure altres polítiques i mesures per garantir el subministrament a la UE a llarg termini, entre elles augmentar de forma significativa la utilització de les energies renovables i per millorar l'eficiència i estalvi energètics atès que la demanda seguirà augmentat a nivell comunitari mentre que la producció caurà en els propers anys. Es creu que les importacions augmentaran a la UE fins als 450 bilions de metres cúbics el 2035.

Janez Potocnik, comissari europeu de Medi Ambient -
Janez Potocnik, comissari europeu de Medi Ambient
Explotació amb tècnica fracking -
Explotació amb tècnica fracking


Etiquetes: fracking fractura hidràulica eurocambra legislació
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dimecres, 29 de Maig de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos