Medi ambient dilluns, 26 de Novembre de 2012 Autor: Jaume Moya

Una vintena d’entitats creen a Cervera la Plataforma Aturem el Fracking


<< Tornar     

L'objectiu principal és promoure la prohibició de la tècnica de la fractura hidràulica en tot el territori de Catalunya

L'acte va tenir lloc a la Pèrgola, de Cervera
L'acte va tenir lloc a la Pèrgola, de Cervera Foto: Josep M. Santesmasses

En una concorreguda reunió a Cervera, el passat dissabte 24 de novembre es va constituir la PAF - Plataforma Aturem el Fracking. Convocades pel Fòrum l’Esptillera, el Grup de Defensa del Medi Natural i el Grup de Defensa del Ter es varen reunir una vuitantena d’assistents, representants d’entitats socials i de defensa del medi natural com Ecologistes en Acció, IPCENA, Enginyers Sense Fronteres, Som lo que Sembrem o Slow Food - Lleida, de partits polítics com Esquerra, Iniciativa per Catalunya, la CUP o Solidaritat, de sindicats agraris com la Unió de Pagesos i d’Ajuntaments com el d’Agramunt, a banda de tècnics de l’administració i veïns de pobles afectats.

La PAF defineix com el seu objectiu principal promoure la prohibició de la tècnica de la fractura hidràulica en tot el territori de Catalunya. A través de debats, simpòsiums i demés actes de comunicació i participació divulgarà l’amenaça que sobre la salut, l'economia agrària, el medi ambient i el paisatge representa el fracking que es projecta emprar per part de les multinacionals promotores en les tasques de perforació del subsòl per a prospeccions i extraccions de petroli i gas.

Les entitats s’han coordinat per a presentar al·legacions davant la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya i a comunicar als ens locals afectats la necessitat de comparèixer en el procés administratiu des del primer moment, tot oferint-se per facilitar informació als consells d’alcaldes quan aquests ho sol·licitin.

A banda de la seva oposició a la fractura hidràulica i a les prospeccions d’hidrocarburs, la plataforma difondrà un discurs constructiu en favor de la transició energètica cap a nous models d’eficiència i estalvi energètic, sostenibles amb el desenvolupament econòmic i social i harmònics amb la qualitat de vida i els nous reptes i les oportunitats dels territoris de la Catalunya central. Amb el lema 'Millor vius que fòssils' les entitats promotores publicaran un manifest fundacional i obriran una línia de treball que comptarà amb el suport de diverses universitats i experts en la matèria, així com administracions locals i forces polítiques.

Per altra banda, més d’una dotzena d’associacions i col·lectius d’Osona, el Bages, la Segarra, l’Urgell, el Solsonès i el Segrià, a banda de diversos Ajuntaments afectats (entre els quals hi ha el de Guissona o el de Torrefeta) han formulat al·legacions contràries a la concessió de les llicències sol•licitades per Montero Energy a la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat.

Esquema de funcionament del fracking -
Esquema de funcionament del fracking
Foto: Ramon Sunyer


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats oposició
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dimarts, 23 de Abril de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos