Medi ambient dissabte 12 gener 2013 Autor: Redacció

Riudaura es mobilitza per les prospeccions de gas


<< Tornar     

Els veïns constitueixen una plataforma per generalitzar la seva oposició al 'fracking' i buscar complicitats

Les escoles es van omplir de veïns que van donar recolzament a la plataforma.
Les escoles es van omplir de veïns que van donar recolzament a la plataforma. Autor: J.C.

Ahir a la nit, 200 veïns de Riudaura, la Garrotxa, es van reunir per organitzar-se i sobretot per conjurar-se contra aquestes prospeccions i van constituir la plataforma Riudaura Junts i l'associació que li dóna cobertura i entitat legal. Si les aturen, creuen que es crearà un efecte dòmino i les altres que hi ha concedides o demanades també quedaran en res. Van constituir també diverses comissions, entre altres, una de vigilància per evitar com en d'altres zones que les concessionàries campin pels terrenys afectats sense permís i també una pàgina web i també al facebook per explicar-ho

Al manifest que van aprovar, alerten que el mètode utilitzat, el de la fractura hidràulica o fracking, està prohibit en molts països, molts de la Unió Europea, perquè utilitza productes químics i aigua a gran pressió per perforar. El resultat pot ser la contaminació dels aqüífers i del sòl, greus conseqüències per a la salut animal i humana, afectacions a les falles si com a Riudaura n'hi ha, a part de les destrosses per obrir accessos i, en el cas del poble garrotxí, per fer-hi arribar una línia d'alta tensió. De moment, ja han trobat alguns arbres d'una de les dues zones, el Bover, marcats, i espais amb estaques.

La concessió Ripoll a Teredo Oils Limited per fer prospeccions de gas aprovada per Mines de la Generalitat és clau i està en el punt de mira de tot l'Estat, juntament amb les de Kuartango (País Basc) i Mirambell (Terol). Són les úniques de les moltes que hi ha demanades que estan aprovades. Els veïns de Riudaura ho tenen molt clar. No n'hi ha prou amb l'oposició dels propietaris dels terrenys afectats i de l'Ajuntament. Amb els permisos de la Generalitat i la declaració de l'explotació com a bé estratègic, la petroliera pot tirar pel dret.

Riudaura és un petit poble, de poc més de 440 habitants, situat a la comarca de la Garrotxa en el límit amb la comarca del Ripollès . Està enclotat en una vall amb frondosos boscos que contenen una gran diversitat de flora i fauna que fa del seu entorn una important reserva natural i pertany a un PEIN (Paratge d’Especial Interès Natural). Un habitat sensible que s’ha preservat intacte fins avui i que corre el perill de desaparèixer sota l’amenaça d’explotació d’una bossa de gas que creuen hi ha al subsol.

Més informció a Plataforma Aturem el fracking

Explotació amb tècnica fracking -
Explotació amb tècnica fracking
Cartell No fracking Ridaura  - Ridaura
Cartell No fracking Ridaura
Autor: Ridaurajunts
Marques blaves als arbres - Ridaura
Marques blaves als arbres
Autor: Ridaurajunts


Font: El Punt Avui   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats oposició

Lectures: 251 Darrera: 07.09.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


divendres 24 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos

Traductor / Translator