Medi ambient dimarts, 19 de Març de 2013 Autor: editor

Els caçadors hauran de deixar el bosc net de cartutxos


<< Tornar     

La normativa de la Generalitat per a aquesta temporada permet que es puguin abatre senglars a partir de l'1 de juliol a Lleida i Girona

Els cartutxos utilitzats en qualsevol modalitat de cacera s'hauran de recollir
Els cartutxos utilitzats en qualsevol modalitat de cacera s'hauran de recollir

Els caçadors hauran de deixar el bosc net de cartutxos utilitzats durant la jornada de caça en qualsevol modalitat de cacera. Aquesta és una de les novetats que recull la normativa de la temporada de caça 2013-2014, que avui s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i que abasta tant la caça major (senglars, cérvols, cabirols, etc.) com la menor (perdius, guatlles, tórtores, tudons...).
 
Tot i que, en general, la temporada de caça del senglar s'estén d'octubre a març, tant a Lleida com a Girona la Generalitat permetrà que se'n cacin a partir de l'1 de juliol, amb l'objectiu d'evitar que l'abundància de les poblacions d'aquesta espècie facin mal als conreus. Així, a les comarques de Girona i de Lleida, durant els mesos de juliol i agost, la caça del porc senglar es podrà realitzar quan hagi produït danys a l'agricultura, comunicant-ho prèviament al Departament o bé als Agents Rurals.

Per segon any consecutiu i com a mesura per evitar accidents durant la pràctica de la caça major, es manté l'obligació de col·locar senyals durant les batudes als camins i pistes forestals que accedeixin a la zona de la batuda. La normativa especifica les característiques i els símbols que han d'utilitzar aquests senyals.

Cacera de senglars -
Cacera de senglars


Etiquetes: caçadors reglamentació cartutxos porc senglar

Ho vols compartir?


divendres, 1 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos