Medi ambient divendres, 22 de Març de 2013 Autor: Ramon Sunyer

El Govern denega a Montero els permisos de prospecció del subsòl


<< Tornar     

El Consell Comarcal de la Segarra va aprovar el passat dimecres, per unanimitat, declarar el territori lliure de fracking.

L'acte de constitució de la PAF a Cervera
L'acte de constitució de la PAF a Cervera Foto: Josep M. Santesmasses

El Govern ha iniciat aquest divendres l'expedient de denegació dels permisos d'investigació d'hidrocarburs anomenats 'Darwin' i 'Leonardo' sol·licitats per Montero Energy Corporation, i que havien d'afectar més de vuitanta municipis de diverses comarques de la Catalunya Central i Ponent, Anoia, Segarra, la Noguera, Urgell i Solsonès, d'una banda, i Osona, el Berguedà i el Bages, de l'altra. 

Segons el Departament d'Empresa i Ocupació, l'expedient de denegació es basa en 'la insuficiència dels projectes presentats pel sol·licitant'. Un portaveu del Departament d'Empresa i Ocupació ha matisat que, en obrir les pliques de documentació presentades per l'empresa, els tècnics han considerat que no hi constaven tots els requeriments que es demanaven Ara l'empresa sol·licitant té temps fins demà per presentar les al·legacions que estimi oportunes.

L'eventual autorització o denegació dels permisos de prospecció havia generat polèmica perquè es podia utilitzar la tècnica de fractura hidràulica ('fracking') del subsòl per a les prospeccions i futures extraccions dels hidrocarburs. Des que es va conèixer la notícia el passat setembre, l'oposició a aquestes prospeccions s'ha escampat per tot el territori afectat, organitzant-se per mitja de la Plataforma Aturem el Fracking i els tuits amb els hastags #frackingno i #aturemelfracking s'han escampat arreu de la xarxa.

Nombrosos ajuntaments de les nostres comarques han aprovat mocions contra la fractura hidràulica i també les administracions comarcals. Aquesta mateixa setmana el Consell Comarcal de la Segarra es va pronunciar per unanimitat declarant la comarca lliure de fracking. Anteriorment s'havien pronunciat també en el mateix sentit els de la Noguera i el Solsonès.En qualsevol cas, el Govern ha recordat en diverses ocasions que l'autorització per investigar el subsòl depèn de la Generalitat, mentre que és l'Estat qui ha de donar el permís per l'extracció d'hidrocarburs.La decisió arriba just una setmana després que el Departament d'Empresa i Ocupació iniciés l'expedient per suspendre l'autorització a Teredo Oils per investigar l'existència de gas i petroli al Ripollès, la Garrotxa i Osona.

El plenari declara la comarca de la Segarra lliure de fracking - Cervera
El plenari declara la comarca de la Segarra lliure de fracking
Foto: CC Segarra
esquema de la tècnica del fracking -
esquema de la tècnica del fracking


Etiquetes: fractura hidràulica fracking permisos oposició
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte, 22 de Juny de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos