Medi ambient dimarts, 6 de Octubre de 2015 Autor: editor

Crema controlada a Pinós per conservar noves aus


<< Tornar     

Els incendis de l'any 98 van afavorir l'establiment d'aus com la merla roquera i el còlit ros

Merla roquera
Merla roquera Foto: S. Hernández

Els Bombers de la Generalitat faran aquest dimecres una crema controlada de dues hectàrees de bosc en la finca Pessarrodona de Pinós per evitar que algunes espècies d'ocells, que hi van arribar després dels incendis del 1998, perdin el seu hàbitat.

Es dóna el cas que els grans focs de la Catalunya Central van generar un seguit d'hàbitats forestals oberts que van ser aprofitats per algunes espècies d'ocells com la merla roquera, el còlit ros i l'hortolà per establir-se a la zona i que ara, amb la reforestació de la coberta vegetal, podrien desaparèixer.

La iniciativa nascuda dels responsables de l'empresa Photo Logistics, amb seu a Solsona i que es dedica al servei als fotògrafs de natura, la propietat, que vol posar en marxa la pastura de l’explotació ramadera, i els Bombers GRAF de la Generalitat de Catalunya és un exemple de cooperació entre entitats públiques i privades per a la conservació d'espècies de fauna.

La crema s’ha fet coincidint amb la tardor perquè les espècies que es volen preservar es troben a les seves zones d’hivernació a l’Àfrica. El seu retorn no s’espera fins a la primavera, de manera que el temps és suficient perquè el bosc perdi el seu aspecte cremat i els ocells tinguin les condicions òptimes per nidificar-hi.

L’empresa de fotografia podrà continuar explotant els recursos naturals per portar turistes a la zona, atrets per aquestes espècies, principalment per la merla roquera, un ocell molt preuat entre els fotògrafs perquè 'estèticament és molt atractiva'. L’empresa és l’única de l’estat que ofereix el servei d’amagatalls per fer fotos a aquesta espècie.

Còlit Ros -
Còlit Ros
Foto: F. Rodríguez


Etiquetes: aus crema controlada pinós

Vídeos

Crema controlada Pinós

castells

Ho vols compartir?


dilluns, 4 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

El Llanera
El Llanera
119 Fotos
Flora i fauna
Flora i fauna
86 Fotos