Patrimoni dilluns, 11 de Novembre de 2013 Autor: editor

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visita Torà.


<< Tornar     

S'interessà pel castell l'Aguda i de la Torre Vallferosa i manifestà que el seu departament intentarà donar tot el suport a les propostes fetes des del consistori

Visita del conseller de cultura Ferran Mascarrell a la torre
Visita del conseller de cultura Ferran Mascarrell a la torre Foto: CC Segarra

El dissabte, dia 9 de novembre, Torà va rebre la visita de l 'Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Sr. Ferran Mascarell , que va venir acompanyat pel delegat dels Serveis de Cultura a les terres a Lleida el Sr Josep Borrell. Rebuts per l'alcaldessa i membres del consistori, van mantenir una extensa i interesant reunió de treball, en la qual van estar acompanyats i assessorats pels tècnics Josep Esteve i Lourdes Verdes arquitectes del projecte de rehabilitació del conjunt Medieval de Vallferosa.

En aquesta reunió es va explicar al conseller la història de la vila, i en particular la del castell l'Aguda i també sobre la Torre Vallferosa , torre de guaita, datada al segle X. Després de signar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament és van traslladar fins a Vallferosa , on van visitar la torre in situ, i on el Sr Marius Codina, Regidor de Cultura de Torà, va poder explicar al conseller i a tots als acompanyants la història de la Torre i els detalls de la qual la fan tan especial i única .

El conseller Mascarell va quedar gratament sorprès i meravellat per la grandiositat de la Torre, del paisatge que l’ envolta, de la obra civil, de la seva història i de la majestuositat del monument que va poder veure des de la terrassa de la torre, on va pujar personalment per fer-se una millor idea del conjunt.

El Sr Mascarell va expressar que el seu departament estudiarà, amb tot l'interès que es mereix, tota la documentació pressa al llarg de la visita i tot que la situació actual que viu el nostre país, s’intentarà donar tot el suport a totes les propostes fetes des del consistori i que puguin tenir la resposta positiva per que es puguin dur a terme totes les millores necessàries en aquests monuments.

Visita del conseller de cultura Ferran Mascarrell a Torà - Torà
Visita del conseller de cultura Ferran Mascarrell a Torà
Foto: CC Segarra
Vista de la torre de Vallferosa del  s.x - Vallferosa
Vista de la torre de Vallferosa del s.x
Foto: Josep Gatnau Grau


Font: CC Segarra Etiquetes: patrimoni cultura ferran mascarell torre vallferosa

Ho vols compartir?