Patrimoni dilluns, 2 de Desembre de 2013 Autor: somsegarra

Jordi Segura, s'ha fet realitat allò de 'Perquè no sabien que era impossible, ho van aconseguir !'


<< Tornar     

Entre tots hem salvat Sikarra i ens n'hem de felicitar

imatge aèria del jaciment
imatge aèria del jaciment Foto: CATpatrimoni

Jordi Segura, conservador del Museu Municipal Josep Castellà Real dels Prats de Rei, ha escrit aquesta Reflexió sobre el destí de Sikarra II per mostrar l'agraïment envers tots el qui han fet possible que les restes de la muralla ibèrica siguin finalment museïtzades

Feliçment, sí que s'ha fet realitat allò de "Perquè no sabien que era impossible, ho van aconseguir" !

Entre tots hem salvat Sikarra i ens n'hem de felicitar.

Fent un símil bèl•lic podríem dir que s'ha guanyat una guerra després de presentar diverses batalles i en diversos fronts.

Qui ha estat l'adversari? Crec que una barreja de diversos factors que, aliats, van estar a punt de vèncer. La comoditat, el conformisme, la indefinició... combinats amb una certa indolència formaven una mena de muralla inexpugnable, amb el temps corrent al seu favor. Tots temíem el 22 de novembre per si la comissió corresponent decidia el soterrament de Sikarra.

Qui ha estat el bàndol vencedor? Bàsicament la força de la societat civil la qual, a través i gràcies a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, ha pogut manifestar el seu neguit, impotència i frustració.

Gràcies, a la xarxa Som Segarra que, amb la campanya SALVEM SIKARRA ha aconseguit mobilitzar i conscienciar moltíssima gent. I gràcies també, a les més de 500 persones i entitats que s'hi han adherit.

Gràcies, als diaris convencionals i digitals, que s'han fet ressò de la campanya.

Gràcies, a les emissores de ràdio perquè també s'han interessat pel futur de Sikarra.

Gràcies, a l’ACN, a 8tv i a TV3, que han fet conèixer Sikarra arreu del territori.

Gràcies, als polítics que ens han escoltat i han lluitat per Sikarra; i també als arqueòlegs de la UdL i del MAC que ens han fet costat.

Gràcies, a CatPatrimoni, perquè amb el seu projecte de museïtzació ha fet que es concretessin i es definissin postures ambigües; perquè aquest projecte, probablement, va significar que el Sr. Josep Manuel Rueda, sotsdirector general del Patrimoni, i el Sr. Ramon Ten, responsable del Servei d'Arqueologia i Paleontologia, s'hi interessessin, amb bona disposició per assumir-lo.

I evidentment, gràcies, a la Diputació de Barcelona, representada en aquesta ocasió pel diputat Sr. Marc Castells, que ha assumit fer-se càrrec de la protecció del jaciment primer, i de la museïtzació després.

Ara caldrà que a l'hora d’elaborar aquest projecte es puguin recollir totes les sensibilitats i es facin confluir tots els interessos: històric i arqueològic, urbanístic i constructiu.

Marc Castells, diputat de la Diputació de Barcelona, acompanyat de l'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella anunciant la solució adoptada - Els Prats de Rei
Marc Castells, diputat de la Diputació de Barcelona, acompanyat de l'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella anunciant la solució adoptada
Foto: Tribus de la Segarra
Postal salvemSikarra - Els Prats de Rei
Postal salvemSikarra
Foto: Xarxa Sikarra


Etiquetes: salvemsikarra arqueologia opinió jordi segura
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?