Govern municipal dijous, 15 de Març de 2018 Autor: AjTora

Nova delimitació municipal dels termes de Torà i Llobera


<< Tornar     

Els masos de la Vila, el Piteu de Dalt i el Piteu de Baix, actualment a Llobera, passen a Torà

Nova delimitació municipal dels termes de Torà i Llobera
Nova delimitació municipal dels termes de Torà i Llobera Foto: AjTora

La sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l'Ajuntament de Torà en el litigi pels límits territorials amb l'Ajuntament de Llobera.

La sentència impugna la resolució GRI/1103/2014, de 12 de maig, de la Consellera de Governació i Relacions Institucionals de la generalitat de Catalunya, relativa a la delimitació, en el tram en desacord entre els dos municipis.

L'origen del problema radica en la línia de delimitació territorial entre els municipis de Llanera i Llobera, realitzada l'any 1924 per un enginyer de l''Instituto Geográfico Nacional' i que va ser confirmada en produir-se la incorporació del terme de Llanera a Torà. Aquesta delimitació va ser realitzada de forma unilateral per l'IGN i no consta que tingués el consentiment d'ambdós municipis ni l'assistència dels seus representants i .

Per tot això la sentència valida una delimitació anterior realitzada entre els anys 1889-1896, que presenta un major nombre de punts de referència que no la de 1924, i va ser acceptada pels municipis de Llanera i Llobera.

Ara els masos de la Vila, el Piteu de Dalt i el Piteu de Baix i també la capella de Sant Salvador, actualment a Llobera, passen a formar part de Torà. La nova delimitació també deixa ben clar que el Dolmen de Llanera, al igual que la capella de Sant Salvador, formen part del terme de Torà.

Documents


Mapa delimitacio Tora Llobera
Sentencia delimitacio Tora Llobera
Fermesa Sentencia delimitacio Tora Llobera

La nova delimitació municipal no deixa cap dubte sobre la ubicació del dolmen de Llanera a Torà - Torà
La nova delimitació municipal no deixa cap dubte sobre la ubicació del dolmen de Llanera a Torà
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: delimitació municipal torà llobera

Ho vols compartir?