Agricultura dijous, 10 de Febrer de 2011 Autor: editor

L'organització Pig Business denuncia que subvencions europees vagin a granges de porcs industrials


<< Tornar     

L'organització britànica ho ha exposat a l'acte que ha organitzat al Parlament Europeu per sensibilitzar sobre el cost econòmic, mediambiental i sanitari que suposa la industrialització de la ramaderia porcina

Detall d'una granja porcina
Detall d'una granja porcina

Els diners dels contribuents europeus s'estan utilitzant per subvencionar granges de porcs industrials tot i la creixent preocupació sobre l'impacte que tenen en la salut humana', ha denunciat l'organització britànica Pig Business a l'acte que ha organitzat al Parlament Europeu aquest dimecres per sensibilitzar sobre el cost econòmic, mediambiental i sanitari que suposa la industrialització de la ramaderia porcina. 'A Catalunya, encara hi ha massa explotació intensiva i massa poca sensibilitat per repensar els models', ha alertat l'eurodiputat d'ICV i vicepresident de l'intergrup de Protecció de Drets dels Animals a l'Eurocambra, Raül Romeva, que ha participat a l'acte a Brussel·les.

Els elevats costos de producció en detriment del preu de la carn de porc, la manca de respecte dels drets dels animals que sovint hi ha a les granges industrials, i l'abús d'antibiòtics per part de les granges industrials són algunes de les denúncies d'un grup d'europarlamentaris, que aquest dimecres s'ha reunit a Brussel·les per fomentar el debat sobre el paper de la ramaderia industrial a Europa de cara a la propera reforma de la PAC.

Un estudi elaborat per la UE, alerta Pig Business, suggereix que a un 90% dels porcs els han amputat la cua amb pràctiques no legals i que el 67% dels porcs que hi ha a la Unió estan en granges que compten amb un sistema d'enreixat que està per sota dels estàndards comunitaris. Una situació que els activistes consideren una 'crisi dels estàndards alimentaris europeus'. L'organització també recorda que l'Agència Holandesa d'Estàndards Alimentaris ha publicat recentment un estudi que calcula que el 50% de la resistència dels antibiòtics a malalties humanes als Països Baixos deriva de l'ús d'antibiòtics a les granges.

'Les granges petites que durant segles han estat la columna vertebral de la nostra producció alimentària, estan sent reemplaçades per granges industrials on el benestar dels animals -i així­, de la salut humana- queda en segon terme en favor d'obtenir més beneficis', ha denunciat l'eurodiputat francès José Bové durant l'acte.

'Cal una profunda revisió no només de la quantitat de carn que produïm sinó de la manera com la produïm. Aquesta obsessió de concentrar la producció per maximitzar els beneficis és irrespectuosa amb els drets dels animals i no té en compte l'impacte final en la salut humana', ha afirmat Romeva en la mateixa lí­nia, en declaracions a l'ACN.

L'eurodiputat Janusz Wojciechowski ha anat més enllà i ha demanat prohibir tant les granges industrials a la UE com la importació de carn provinent d'aquest tipus de granja de fora de la Unió.

Detall d'una granja porcina -
Detall d'una granja porcina


Font: araponent   + info (enllaç extern)

Etiquetes: denúncia subvencions granges porcs pig business

Ho vols compartir?