Agricultura dilluns, 21 de Febrer de 2011 Autor: editor

Unió de Pagesos guanya les eleccions a les Cambres Agràries


<< Tornar     

A Lleida perd dos representants que han anat a parar a l'Associació d'Empresaris Agraris de Lleida i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (AEALL-ASAJA)

D'esquerra a dreta: Jaume Torra (URAPAC-UPA), Josep Maria Jové (JARC), Joan Caball (UP) i Albert Castelló (ASAJA) en el recompte de resultats en les eleccions a les Cambres Agràries
D'esquerra a dreta: Jaume Torra (URAPAC-UPA), Josep Maria Jové (JARC), Joan Caball (UP) i Albert Castelló (ASAJA) en el recompte de resultats en les eleccions a les Cambres Agràries

Unió de Pagesos (UP) ha revalidat la majoria, per cinquena vegada, en les eleccions a les cambres agràries amb el 56% dels vots. Al conjunt de Catalunya, ha aconseguit 59 representants del total de 100, 4 menys que el 2007. Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) es manté com a segona força amb els mateixos representants que tenia (23) i Aeall-Asaja guanya vots i arriba als 15 representants, quatre més que fa quatre anys. Urapac-UPA també es queda com estava, amb tres. La participació ha pujat fins el 59,48%, quatre punts més que en les del 2007.

A les comarques lleidatanes Unió de Pagesos (UP) ha aconseguit 13 representants, 2 menys que en les passades eleccions, que han anat a parar a l'Associació d'Empresaris Agraris de Lleida i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (AEALL-ASAJA), que ha passat d'1 a 3, amb el 12,29% dels vots. JARC i URAPAC-UPA mantenen el nombre de representants dels passats comicis. JARC n'ha obingut 8, amb el 30,66% dels vots, i URAPAC-UPA un, amb el 4.06%. La participació a la demarcació de Lleida ha estat del 53,15%, gairebé cinc punts més que el 2007, però la més baixa de Catalunya.

El coordinador d'UP a Lleida, Josep Cabré, s'ha mostrat satisfet 'per haver sigut la força més votada una altra vegada, encara que hàgim perdut tres punts a Lleida', fet que va justificar com 'el desgast del lí­der'. Josep Maria Jové, de JARC, recalca que 'a Lleida ens hem quedat a 7 vots d'aconseguir un altre representant'. Pere Roqué, d'Asaja, destaca que són l'única organització que ha guanyat representació, fet que va atribuir 'a la feina dels últims anys'. Jaume Torra, d'Urapac-UPA, considera positiu que 'una organització tan nova' hagi mantingut el seu representant.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí­, ha destacat que la participació havia augmentat gairebé cinc punts respecte a la del 2007 i es va situar en el 59,48% en el global de Catalunya. A Lleida també s'ha incrementat en la mateixa proporció, tot i ser la proví­ncia amb la participació més baixa, un 53,15%. 'Ara comença una nova etapa que m'agradaria que estigués marcada pel diàleg i la voluntat de consens', afirma Pelegrí­ i remarca que aquestes eleccions 'són molt importants per la situació especial que viu el sector agrari, que és estratègic per al paí­s'. El conseller aposta per buscar 'complicitats' entre Govern i sindicats i ha volgut llançar un missatge 'optimista'.

Unió de Pagesos (UP), sindicat vencedor en les eleccions a les Cambres Agràries de Catalunya d'aquest diumenge ha acceptat la mà estesa de la Generalitat per tal d'afavorir el diàleg i el consens entre l'administració i el sector agrari. El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, aposta per la 'continuïtat' per tal que es facin efectius els objectius marcats en el Pla Estratègic Nacional de suport a l'Agricultura i l'Alimentació (PENSAA), que va aprovar el Parlament el 14 d'abril de l'any passat.

Els cereals ja són a punt - Torà
Els cereals ja són a punt
Foto: Ramon Sunyer
Segant - Biosca
Segant
Foto: Josep Gatnau Grau


Etiquetes: pagesos eleccions cambres agràries unió pagesos lleida

Ho vols compartir?


dimecres, 29 de Novembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos