Agricultura dijous, 2 de Juny de 2011 Autor: editor

Fruita del temps directament del pagès a casa del consumidor


<< Tornar     

Una parella jove del Segrià, dedicada a la pagesia, posa en marxa la iniciativa 'Lo Cabasset del temps' cansats de no rebre prou diners a canvi de la fruita que produeixen

Pàgina web de Lo Cabasset del temps
Pàgina web de Lo Cabasset del temps

Fa dos anys l'Ignasi i la Marta, una parella de joves pagesos del Pla de la Font (Segrià) van decidir tirar endavant un projecte empresarial que els permetés seguir vivint de l'agricultura com ho havien fet els seus pares. Cansats de guanyar pocs diners pel que rebien de la seva fruita de majoristes i distribuïdors van optar per comercialitzar-la ells mateixos la "a un preu just" i per això van posar en marxa 'Lo Cabasset del temps'. Es tracta d'un projecte familiar que consisteix en collir la fruita de l'arbre en el seu moment òptim de maduració i portar-la a casa del client en 24 hores com a màxim, sense necessitat de passar per càmeres frigorí­fiques que en puguin alterar la qualitat o el sabor.

'La idea és que la producció vagi directa al consumidor sense passar per intermediaris'. Amb aquestes paraules definia l'Ignasi Giribet, membre de Lo Cabasset del temps, la iniciativa, que arrenca enguany, permet efectuar comandes de fruita variada amb la garantia que el producte va de l'arbre al consumidor.Primer van començar amb la cirera. La comanda mí­nima era de dos cistelles de 2kg cada una a 4 euros el quilogram. Tot i que va faltar difusió, tal i com afirma l'Ignasi, Lo Cabasset va vendre fins a un 12% de la la producció, 1.400 kg. Ara que ja ha passat l'època, Lo Cabasset ofereix cistelles de fruita variada com el préssec, la nectarina, les peretes de Sant Joan o els paraguaios. A més, les comandes realitzades des de Lleida i rodalies tenen el transport inclòs, tot i que s'ha d'efectuar una comanda mí­nima.

Tota una iniciativa per fer front a la crisi de preus del sector i a la pròpia crisi econòmica.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: projecte empresarial fruita distribució consum segrià

Ho vols compartir?