Agricultura divendres, 10 de Juny de 2011 Autor: editor

Torà ja és zona desafavorida de muntanya


<< Tornar     

La Comissió Europea va aprovar el passat 24 de maig la inclusió de Torà dins del catàleg de municipis de muntanya.

Vista dels camps de cereals des de l'Aguda
Vista dels camps de cereals des de l'Aguda Foto: Ramon Sunyer

El municipi de Torà assoleix una vella revindicació atès que en ser declarat de muntanya podrà gaudir d'un seguit beneficis a través del PDR. En aquest sentit, destaca el fet que, a partir d'ara, els agricultors de Torà es podran acollir a les indemnitzacions compensatòries de zones de muntanya, també disposaran d'increments en els ajuts de primera instal·lació de joves agricultors i de modernització d'explotacions agràries, i seran prioritaris en la lí­nia d'ajuts a la diversificació d'explotacions agràries. L'aprovació també beneficiarà la millora de la xarxa de camins i, fins i tot, els estudiants, que podran entrar en les lí­nies de beques previstes.

El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ho ha comunicat aquesta setmana a l'alcalde, Domènec Oliva, que 'a partir de la pròxima campanya, les explotacions agràries ja podran rebre indemnitzacions compensatòries'.

A la comarca de la Segarra hi ha 7 municipis considerats de muntanya: Biosca, Estaràs, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Ribera d'Ondara, Sant Guim de Freixenet i Talavera.

Embaladora de palla - Torà
Embaladora de palla
Foto: Ramon Sunyer


Font: Gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: zona desafavorida muntanya agricultors explotacions agràries torí

Ho vols compartir?