Agricultura dimarts 12 juliol 2011 Autor: editor

Dos solsonins busquen recuperar ceps centenaris de la comarca per elaborar vi


<< Tornar     

El projecte, anomenat Femvi.cat, pretén donar valor a vinyes oblidades pel pas del temps

Varietat de raïm negre recuperat a la Noguera
Varietat de raïm negre recuperat a la Noguera Autor: Cultures Trobades de Slow Food

Dos solsonins han iniciat un projecte, anomenat Femvi.cat, que pretén recuperar ceps ancestrals de la comarca per fer vi de qualitat. Un d'ells, Marcel Lleonart, ha explicat a l'ACN que a moltes masies del Solsonès hi ha ceps centenaris que s'han anat abandonant amb el pas del temps. 'Són vinyes que es van plantar fa molts anys, poc rendibles i poc valorades pels pagesos que les tenen', ha assegurat Lleonart. La iniciativa pretén localitzar les explotacions agrí­coles de la comarca que encara preserven algunes vinyes per tornar-les a conrear i fer un vi del Solsonès. Segons l'impulsor, les condicions climatològiques de la comarca i el seu sòl fan que sigui un lloc 'molt adequat' pel cultiu de la vinya.

Objectius

Femvi vol ajudar a recuperar la cultura de la vinya i de l'elaboració de vi al Solsonès, comarca del Pre-Pirineu català amb una tradició vitiviní­cola actualment oblidada.

Emprant raïm de varietats antigues que han perdurat a la comarca, a Femvi elaborem vins de qualitat diferenciada sota un nom que expressa el nostre sentiment: UN PAM DE TERRA.

Femvi vol fomentar la cultura del vi entre totes les persones que participen del seu procés: productors, comerciants i consumidors, convidant-les a aprofundir en el coneixement de les diferents etapes d'elaboració del vi i dels escumosos, a través de la organització d'esdeveniments i tallers participatius.

Femvi vol ser una empresa referent en la recuperació de la cultura de la vinya i el vi a la comarca del Solsonès i, alhora, posar a l'abast del públic vins que permetin gaudir dels sabors del passat traslladats als nostres dies.Font: acn Etiquetes: agricultura vinya solsonès

Lectures: 625 Darrera: 03.01.2021

Ho vols compartir?


dimecres 16 juny 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos

Traductor / Translator