Agricultura dijous, 18 de Agost de 2011 Autor: editor

L'Estat i la Generalitat segellen l'aplicacio de la Llei pel Desenvolupament Sostenible del Medi Rural


<< Tornar     

Segarra, Solsonès, el nord-est de l'Anoia i l'oest del Bages són zones prioritàries

Camps de cereals segarrencs
Camps de cereals segarrencs Foto: Ramon Sunyer

El Butlletí­ Oficial de l'Estat ha publicat el Protocol general subscrit amb la Generalitat per l'aplicació de la Llei per al desenvolupament sostenible del medi rural, a través d'un programa que s'aplicarà en setze zones rurals, que representen el 6,5% de la població catalana, i que compta amb un pressupost de més de 100 milions d'euros.


El Programa de Desenvolupament Rural s'engegarà a quatre zones rurals a revitalitzar, vuit intermèdies i quatre periurbanes. Per començar, es prioritzaran les actuacions a les zones a revitalitzar: Garrigues i Segrià; Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça: Ribera d'Ebre i Terra Alta; i Segarra, Solsonès, el nord-est de l'Anoia i l'oest del Bages.

La iniciativa compta amb un pressupost de 102,8 milions d'euros pel que fa a les actuacions de competència autonòmica, que seran cofinançades a parts iguals per l'Estat i Catalunya. A aquesta quantitat cal sumar-hi 1,2 milions d'euros per les infraestructures públiques que es declarin d'interès general i que executarà el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí­ (MARM), així­ com accions que puguin dur a terme altres ministeris a càrrec dels seus propis pressupostos.

Per coordinar les accions de les diverses conselleries, la Generalitat ha creat la Comissió Interdepartamental pel Desenvolupament Rural Sostenible de Catalunya i s'ha designat al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural responsable de la coordinació operativa i de l'elaboració dels projectes de Plans de Zona. També s'ha cerat una Comissió de seguiment amb representants del govern central i de la Generalitat per tal de facilitar l'intercanvi d'informació i la cooperació.Font: rural cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: desenvolupament sostenible. medi rural

Ho vols compartir?


dilluns, 11 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos