Agricultura divendres, 23 de Setembre de 2011 Autor: editor

Els pagesos encara no han cobrat les expropiacions per l'ampliació de l'Eix


<< Tornar     

Les expropiacions es van fer fa dos anys i el motiu sembla ser perquè les obres de l'Eix Transversal es fan a través del 'peatge a l'ombra'.

Obres d'ampliació de la C-25 a Pujalt
Obres d'ampliació de la C-25 a Pujalt

Les expropiacions per les obres a la carretera C-25, el desdoblament de l'Eix Transversal que va de Cervera a Caldes de Malavella, un total de 153 quilòmetres , han afectat uns 500 propietaris i 1.500 finques de les comarques de la Selva, Osona, Bages, Anoia i la Segarra, segons ha informat Unió de Pagesos.

Fa dos anys que l'empresa adjudicatària de les obres, Cedinsa, va ocupar els terrenys i alguns dels propietaris denuncien que durant aquest temps no han pogut treballar les terres. Tampoc saben quan cobraran les indemnitzacions. Una de les principals preocupacions és l'estat en què quedaran les finques després de l'expropiació i la manera com es fan les obres.

La majoria de propietaris de terrenys afectats pel desdoblament de l'Eix Transversal tenen les seves terres expropiades des de fa dos anys. Unió de Pagesos ha confirmat que en aquest moment estan negociant amb l'empresa adjudicatària les indemnitzacions per les expropiacions. Segons ha explicat Joan Tatjé, responsable d'UP al Bages, s'estan negociant uns acords amb 'uns preu marc' i El motiu, segons explica, és que les obres de l'Eix Transversal es fan a través del 'peatge a l'ombra'finca per finca' perquè en surti una 'proposta de preu concreta per a cada terreny'.

Per la seva banda, Raül Montfort, el cap de l'oficina de Manresa d'Agroxarxa, l'associació que coordina les negociacions dels afectats, ha afirmat que durant molt de temps 'no hi ha hagut cap tipus de negociació' amb l'empresa concessionària, ja que semblava que Cedinsa 'volia allargar el tema'.

El motiu, segons explica, és que les obres de l'Eix Transversal es fan a través del 'peatge a l'ombra'. í‰s a dir, l'empresa concessionària de les obres no cobrarà fins que no es posi en marxa la via. Llavors, rebrà una quantitat econòmica per cada vehicle que hi circuli. Segons Montfort, l'empresa semblava que volia 'allargar les negociacions' perquè 'havien de finançar l'obra ells mateixos'. Tot i això, des d'Unió de Pagesos han confirmat que en aquest moment les negociacions estan 'desbloquejades' després que 'hi intervingués la Generalitat'.

Una de les preocupacions és també l'estat en què quedaran les finques després de les expropiacions. Segons Unió de Pagesos, només un 1% de l'obra es destinarà a sufragar les compensacions de l'expropiació. A banda de la negociació de les expropiacions, Montfort ha afirmat que €˜el seguiment de l'obra és tant o més important'. Segons ell, aquest seguiment ha de permetre que l'empresa retorni la finca al propietari €˜amb les millors condicions'. En aquest sentit, Montfort ha denunciat que estan detectant un seguit d'afectacions relacionades amb l'accés a les finques o l'amplada dels camins.

L'eix transversal al seu pas per les Oluges             - Oluges
L'eix transversal al seu pas per les Oluges


Etiquetes: eix transversal c-25 expropiacions pagesos

Ho vols compartir?