Agricultura divendres, 16 de Novembre de 2012 Autor: editor

Ramon Vilaseca: 'L'esperança és que la crisi permetrà als polítics actuar amb més llibertat'


<< Tornar     

Mònica Terribas l'ha entrevistat en qualitat de representant de la pagesia dins l'especial eleccions 25N que fa el diari Ara.cat

Mònica Terribas entrevista Ramon Vilaseca
Mònica Terribas entrevista Ramon Vilaseca Foto: ara tv

Té 55 anysi és fill de cal Millet, una masia de Puig-Redón, a Torà, (la Segarra), on té una explotació agrícola i ramadera. És membre d'Unió de Pagesos i lluita perquè la terra i els animals siguin una font de producció competitiva i de qualitat i tinguin uns preus que els permetin viure. És una de les 56.200 persones ocupades al sector primari, que en el darrer any ha perdut un 2,3% dels llocs de treball.

Sempre plou sobre mullat. Probablement no hi ha una frase que resumeixi millor la situació del camp català en l'actualitat. La crisi econòmica que des de fa uns anys assola el país no ha fet més que afegir-se a una situació de crisi estructural en el món rural català que ja fa molts anys que perdura. El nombre de persones empleades en el sector primari no ha fet més que decréixer en els darrers anys: des del 2008 el sector s'ha vist reduït en un 7%, i només en el darrer any la destrucció de llocs de treballs ha estat del 2,3%. En l'actualitat hi ha un total de 56.200 persones empleades en el sector primari, que representen l'1,9% de la força laboral de Catalunya.

La radiografia electoral assenyala que 2 de cada 3 pagesos són favorables a la independència. En l'entrevista que li fa Mònica Terribas, hi trobareu aquestes declaracions, entre d'altres:
- "L'esperança és que la crisi permetrà als polítics actuar amb més llibertat"
- "Nosaltres som dependents de la política agrària de la UE. Per al sector quedar-ne fora no seria viable sense una política interna similar, que ens ajudés"Font: Ara.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: opinió pagesia eleccions parlament unió pagesos

Ho vols compartir?