Agricultura dissabte 19 octubre 2013 Autor: editor

La nova PAC pot suposar 40 milions de pèrdues a Catalunya


<< Tornar     

La Federació de Cooperatives avisa que els sectors més perjudicats seran l'olivera, l'avellana i l'arròs

Camp de blat a punt de segar
Camp de blat a punt de segar Foto: Carmen Aparicio

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) assegura que la nova Política Agrària Comuna de la Unió Europea (PAC) podria suposar la pèrdua de 40 milions d'euros d'ajudes directes acoplades als sectors productius, si el Govern espanyol no les distribueix entre els sectors agraris catalans.

A més, la FCAC alerta que els sectors de l'olivera, l'arròs i l'avellaner podrien perdre entre un 20 i un 30% d'ajudes en relació amb la situació actual. Aquests serien els sectors més perjudicats per la nova PAC.

L'informe s'ha elaborat a partir de la primera simulació que va donar a conèixer el Ministeri d’Agricultura poc després de l’acord de la Conferència Sectorial del passat mes de juliol. L’estudi sobre les conseqüències de la reforma de la PAC per a les cooperatives i els productors catalans es van fer públiques ahir a Lleida.


Contràries a l'increment del preu de l'electricitat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també ha denunciat que el sector 'no pot assumir' un increment del 151,9% en la contractació de l'electricitat, ja que podria suposar un sobrecost anual que giraria al voltant del milió d'euros per a l'agroindústria cooperativa, segons el vicepresident de la FCAC, Joan Segura.

La preocupació del sector arriba arran del Reial decret del Ministeri d'Indústria que modifica les tarifes de la llum, augmentant el preu de la potència (part fixa) i abaixant el preu de l'energia (part variable). Segura ha explicat que l'increment de la part fixa aprovat 'és molt superior al descens de la part variable, i afecta tant a les cooperatives de poca dimensió com a les grans indústries'.Font: ACN Etiquetes: economia ajudes agricultura pac

Lectures: 198 Darrera: 23.05.2022

Ho vols compartir?


dimecres 25 maig 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos

Traductor / Translator