Agricultura dimecres, 18 de Maig de 2016 Autor: editor

New Holland estrena el primer tractor de metà


<< Tornar     

Els assajos es porten a terme en plantacions d'oliveres de Cellers Torres a Lleida

New Holland estrena el primer tractor de metà
New Holland estrena el primer tractor de metà Foto: New Holland

El prototip que s'ha començat a provar és un tractor convencional estàndard amb un motor de 6 cilindres i 175 CV de potència propulsat per gas metà o biometà que pot emmagatzemar 300 litres de metà comprimit en nou dipòsits distribuïts pel vehicle, que donen al tractor una autonomia d'aproximadament una jornada de treball, tal com ha ressaltat Ramon Maya, director de màrqueting de New Holland per a la península ibèrica. El vehicle disposa de tres catalitzadors i d'aquesta manera pot complir amb la normativa d'emissions Tier 4B, sense necessitat de recórrer a sistemes de post-tractament addicionals. 

El tractor de metà emet un 80% menys d'emissions de CO2 que un tractor dièsel estàndard i pot representar un estalvi de combustible d'entre un 20 i un 40%. Les emissions es poden reduir encara més amb l'ús de biometà, que és el metà derivat de la biomassa que podrien produir els propis agricultors a la mateixa finca on es proveeix el vehicle. En el cas de Torres, aquest és l'objectiu que es planteja la firma amb vista a una segona etapa del projecte després d'avaluar-ne el funcionament al camp, segons ha dit Xavier Sort. Les proves del prototip de segona generació del T6 Methane Power de New Holland es duen a terme a la finca de l'Aranyó, que disposa de 175 hectàrees de vinya i 80 d'oliveres que Torres té entre els municipis de les Borges Blanques i Juneda, a les Garrigues. 

Autogeneració d'energia per a una agricultura sostenible


Al marge de contaminar menys, permetre un estalvi de combustible i generar menys soroll i vibracions, el responsable de New Holland ha destacat que un dels principals avantatges del tractor és la independència energètica que proporciona als agricultors a partir de l'ús del biometà. Segons Maya, l'objectiu és que l'explotació generi l'energia que necessita per a les seves activitats i per a la seva maquinària agrícola a partir dels propis cultius, reduint l'impacte ambiental. 

New Holland treballa des del 2006 en iniciatives innovadores per a una agricultura sostenible en el marc de la seva estratègia Clean Energy Leader. La companyia ha avançat en el desenvolupament del seu tractor Methane Power, el primer prototip propulsat per metà que ja es va exhibir a l'Expo de Milà 2015. El prototip de segona generació està funcionant de manera experimental a l'explotació que la firma té als afores de Torí i ara també a la finca lleidatana de Torres. Etiquetes: tractor metà sostenible

Ho vols compartir?


dilluns, 11 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos