Agricultura dissabte, 6 de Octubre de 2018 Autor: editor

Fruits de Ponent presenta la seva poma de muntanya, GR APPLE


<< Tornar     

Produïdes en finques de la Vall del Llobregós

Fruits de Ponent presenta la seva poma de muntanya, GR APPLE
Fruits de Ponent presenta la seva poma de muntanya, GR APPLE Foto: Fruits de Ponent

Fruits de Ponent ha presentat les seves primeres pomes de muntanya, produïdes en finques de la Vall del Llobregós (a Vilanova de l’Aguda i Sanaüja). Les pomes produïdes formen part d’un projecte pilot per implantar aquest fruit en una zona convertida del secà al regadiu, gràcies el reg del Segarra-Garrigues. En aquesta campanya s’han produït varietats FUJI i GALA, principalment.

En aquests primers anys de producció el volum assolit és d’unes 250 tones, però l’objectiu és anar sumant més hectàrees per incrementar aquesta xifra i anar introduint la poma al mercat. Per aquest motiu, Fruits de Ponent compta ja amb la denominació GR APPLE com a marca, per recordar amb aquest noms els camins Grans Recorreguts que també creuen per aquesta zona. El director general del Grup, Josep Presseguer, ha apuntat que la zona de la Vall del Llobregós és idònia per al cultiu de poma, ja que les terres fèrtils i amb molta matèria orgànica produeixen fruits molt de sabor, amb un color intens i de tast cruixent.

El president del Grup, Sebastià Escarp, ha recordat que aquest projecte es va començar l’any 2014 gràcies a la cooperació entre el grup cooperatiu i productors de la zona que van constituir la cooperativa Agrària del Llobregós.Font: Fruits de Ponent   + info (enllaç extern)

Etiquetes: poma de muntanya fruits d ponent vall del llobregós

Ho vols compartir?