Agricultura dilluns 18 febrer 2008 Autor: Josep Sallent

La cooperativa de Calaf elaborarà una cervesa pròpia


<< Tornar     

Sortirà al mercat d'aquí­ a dos anys, feta amb ordi de cinc comarques. L'objectiu dels productors és oferir la cervesa en dos formats diferenciats. El primer anirà orientat al sector de la gastronomia per consumir-la als establiments de restauració. I el segon format serà assequible al públic en general, de venda en bars i supermercats. La cervesa Calamanda es fabricarà en dues varietats: rossa i negra.

Els pagesos dels extensos camps de secà de la comarca de la Segarra (Lleida) han venut tradicionalment el seu ordi a empreses cerveseres del paí­s i de l'estranger. Però ara els productors d'aquest territori i de les comarques de l'Urgell, l'Anoia, el Solsonès i la Conca de Barberà han decidit prendre la iniciativa i crear la seva pròpia cervesa. El projecte l'impulsa la Cooperativa de Calaf (Coopac) i la beguda ja té un nom provisional: Calamanda, en honor a la patrona de Calaf. La seva sortida al mercat està prevista en un termini de dos anys i ja ha passat amb èxit el perí­ode de proves.

"Té un aspecte robust, una gran aroma, un grau d'alcohol baix i un gust fort i molt saborós", explica el president de Coopac, Josep Puigpelat. Aquestes caracterí­stiques, assegura, es deuen tant a la qualitat de l'ordi de la zona, que és baix en proteïnes, com a l'elaboració de la malta, que es fa "amb grans quantitats d'ordi germinat, que la fan més densa i bona", explica. "Volem entrar en l'àmbit de la cervesa de paladar per diferenciar-nos del producte de mercat, que està més preparat com a refresc", afegeix.Font: El Periodico   + info (enllaç extern)

Etiquetes: cervesa cooperativa calaf

Lectures: 916 Darrera: 21.03.2021

Ho vols compartir?


dissabte 4 desembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos

Traductor / Translator