Agricultura dilluns, 15 de Desembre de 2008 Autor: EFE

Llavors Batlle comercialitza un germinador per conrear verdures a casa


<< Tornar     

Cultivar a casa brots de verdures i llegums com a raves, llenties, alfals o soja verda, tots ecològics, és possible gràcies a un germinador que l'empresa de llavors lleidatana Batlle ha començat a comercialitzar per primera vegada a Espanya i que dóna els seus primers fruits en amb prou feines una setmana.

Llavors Batlle, que té la seua seu en Bell-lloc d'Urgell, és l'empresa que ha tingut la iniciativa de començar a implantar a Espanya una sistema de conrear brots que fa anys que s'utilitza en països del nord d'Europa, on menjar verdura fresca és més difí­cil a causa de la climatologia.
Amb el nom de 'Creix fàcil' s'ha començat a comercialitzar un "pack" format per un germinador, que és una espècie de caixa de plàstic amb uns departaments, i diversos paquets de llavors a elegir entre cinc verdures i llegums com la col, el rave, l'alfals, la soja verda i la llentia.
El procediment a seguir a casa per aconseguir els brots d'aquestes verdures és molt fàcil, ja que només cal posar en remull durant unes hores les llavors, introduir-les al germinador, posar més aigua i tapar per accelerar el creixement dels brots.

"En sis dies ja es poden tallar les germinacions i preparar una deliciosa i fresca amanida amb elles. Sinó es volen consumir en el moment, es poden guardar una setmana a la nevera. í‰s un procés tan senzill que si se segueixen bé les instruccions mai falla", assegura Francesc Batlle, gerent de l'empresa.

Batlle destaca, a més, que es tracta d'un aliment totalment ecològic, ja que s'han escollit llavors cent per cent ecològiques també i en conrear-se a casa només amb aigua no entren en contacte amb cap element quí­mic ni sofreixen cap manipulació.Font: Lleida.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: horticultura germinador

Ho vols compartir?