Agricultura dissabte, 10 de Octubre de 2009 Autor: editor

Els experts destaquen que els transgènics no aconseguiran acabar amb la fam al món


<< Tornar     

Experts han participat avui en unes jornades sobre els transgènics a la Fira de Sant Miquel de Lleida, i han constatat que aquest tipus de productes no aconseguiran posar fi a la fam al món, un dels arguments que tradicionalment han defensat els partidaris de la manipulació genètica dels aliments.

El catedràtic de producció vegetal i ciència forestal de la Universitat de Lleida Ignacio Romagosa ha considerat que el problema de la fam al món és d'í­ndole polí­tica, no pas cientí­fica. A més, ha assegurat que cal mostrar-se cautelós davant dels organismes genèticament manipulats.

"Mai s'havia menjat tan bé com ara i, tot i això, mai l'agricultura havia estat tan poc considerada", ha dit el catedràtic, que també ha indicat que, a dia d'avui, hi ha comptabilitzades 3.000 espècies produïdes per mutació del seu codi genètic.

Romagosa ha assegurat que prova que els transgènics s'estan difonent en la vida quotidiana dels ciutadans és que els bitllets d'euro estan fets amb cotó transgènic i el whisky més car del món es produeix amb cereal manipulat genèticament.

El professor de la UAB i enginyer quí­mic Gregorio ílvaro ha alertat sobre la falta d'estudis sobre els transgènics en la salut humana i, malgrat això, es pressuposa que són innocus.

Ha comentat que a dia d'avui el 9% dels cultius de tot el món són transgènics, i ha assegurat que l'única finalitat que té el desenvolupament d'aquesta tecnologia és vendre més.

ílvaro i Romagosa han fet aquestes intervencions en una jornada sobre genètics organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya a la Fira de Sant Miquel.

A la mateixa fira, la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha presentat el projecte 'De l'hort a l'aula. Jornada sobre horts escolars ecològics'. El programa té com a objectiu promocionar l'ús d'horts escolars com a eina educativa.Font: europa press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: agricultura transgènics consum

Ho vols compartir?