Agricultura dijous, 3 de Desembre de 2009 Autor: editor

Un investigador de la UdL, premiat per un treball sobre la PAC


<< Tornar     

L'obra "La propietat agrària i la condicionalitat de la PAC" de Andrés Cosialls Ubach guardonada amb un premi Josep Llovet i Mont-ros

Aquest treball és un estudi prospectiu del sector agrari i del món rural, fent una anàlisi jurí­dica sobre la propietat agrària tot i contribuint al coneixement de la normativa.

L'interès del treball rau en l'estudi de com afecta la Polí­tica Agrària Comuna (PAC) en la propietat de la terra, en els usos que se'n poden fer, en les facultats de gaudi, de destrucció i d'exclusió de la finca. L'investigador de la UdL ha analitzat àmpliament les conseqüències de la declaració d'una finca com a ZEPA (Zona d'Especial Protecció de les Aus ): la utilització dels purins com adob, la prohibició d'utilitzar determinada maquinària€¦ Segons l'autor, l'obra €œconstitueix una eina molt útil pel sector agrí­cola de cara a evitar la pèrdua de drets de pagament únic€.

Andrés Miguel Cosialls Ubach, de la localitat de Baells, és investigador de la UdL i coordina els estudis de postgrau en Dret Agroalimentari a la UdL.

El Premi Josep Llovet i Mont-ros fou creat el 2007 pel DAR amb la finalitat de fomentar els treballs d'anàlisi econòmica i prospectiva sobre l'agroalimentació i el món rural, treballs que permetin l'aprofundiment en aquest sector, especialment pel que fa a la seva aplicació pràctica a la realitat catalana.

En aquesta tercera edició el primer premi s'ha declarat desertFont: diversos Etiquetes: universitats investigació premis

Ho vols compartir?