Agricultura dimecres 3 febrer 2010 Autor: J.G. / M.C. / R.R

El Segarra-Garrigues tallarà l'aigua als regants que no paguin les obres al Govern


<< Tornar     

Els regants que no paguin les obres de connexió del Segarra-Garrigues a les seues finques s'enfrontaran a la possibilitat que se'ls talli el subministrament de l'aigua, tot i que l'empresa pública Regsega i la comunitat de regants intentaran no arribar a aquest extrem i facilitaran al màxim les condicions de liquidació del que se'ls reclama: 3.100 euros per hectàrea. Regsega, per mediació de la concessionària de la xarxa secundària, ja ha tramitat els rebuts a uns 400 agricultors propietaris dels sectors 1, a la Noguera, i 12, al Segrià.

Embassament de Rialb
Embassament de Rialb

La conselleria d'Agricultura permetrà flexibilitat perquè els regants del Segarra-Garrigues paguin les obres de la xarxa secundària, però en qualsevol cas no renunciarà a recaptar el que al seu dia van firmar els agricultors que van acceptar entrar en el reg, de manera que finalment podrien tallar el subministrament als propietaris de terres que es neguen a liquidar les quotes que ja s'han començat a posar al cobrament, en aquest cas uns 400 regants dels sectors 1 a la Noguera i 12 al Segrià. Així­ ho van indicar ahir fonts de la conselleria d'Agricultura i de l'Administració hidràulica de la Generalitat consultades per SEGRE.

De fet, uns 45 propietaris de finques de la Noguera ja van expressar divendres que retornaran els rebuts abans del termini de pagament, que venç el pròxim 1 de març. Al·leguen que en aquesta situació de crisi la Generalitat hauria de flexibilitzar les condicions per als que no puguin assumir les quotes de les obres: de 3.100 euros per hectàrea al marge dret i de 1.150 a l'esquerra. També van recordar que encara no s'ha establert el preu final de l'aigua, tot i que temen que serà molt més elevat que en altres regadius. I ahir, diversos propietaris de terres del Segrià van advertir que no pagaran fins que els "garanteixin una pressió suficient de l'aigua" i conèixer el preu de l'aigua. En cas contrari, els regants temen que no els resulti rendible la inversió.

Les fonts consultades van indicar que el tall del subministrament només serà com a últim recurs i en la seua decisió haurien d'intervindre tant Regsega, impulsora del Segarra-Garrigues, com la comunitat de regants, com a titular de la reserva de cabals amb què ja es podrà regar en diverses parcel·les aquest any. "Igual que en un subministrament urbà, si un no paga no se li subministra aigua", van dir les fonts consultades.Font: segre.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: agricultura regants segarra-garrigues

Lectures: 570 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dissabte 18 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Les Merites a l'estiu
Les Merites a l'estiu
23 Fotos
Segar i batre
Segar i batre
105 Fotos

Traductor / Translator