Agricultura dissabte, 6 de Febrer de 2010 Autor: diversos

Una vuitantena de tractors fan una marxa lenta per l'Eix Transversal a Calaf


<< Tornar     

La marxa se suma a la protesta que ahir va mobilitzar més de 1.200 agricultors i ramaders d'arreu de Catalunya per protestar per la crisi del sector

Tractorada a Calaf
Tractorada a Calaf

La marxa ha discorregut en sentit nord entre els quilòmetres 104 i 112, encara que no ha causat retencions importants, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

El responsable d'organització d'Unió de Pagesos, Salomó Torres, ha explicat que reclamen "preus justos al camp i la ciutat" i lamenten "els marges abusius que aplica el sector de la distribució".

Sota el lema 'Preus justos al camp i a la ciutat. Ja n'hi ha prou d'indiferència del Govern', van reclamar mesures urgents als executius de José Luis Rodrí­guez Zapatero i José Montilla per fer front a la que consideren una de les majors crisis del camp català. Aquestes mobilitzacions precedeixen la manifestació convocada per al 20 de febrer a Barcelona i el debat monogràfic sobre el món rural que es farà al Parlament pròximament.

Pel sindicat, els preus baixos impostos als productors agrí­coles i ramaders per part de la gran distribució i de sectors de l'agroindústria (concentrats en poques mans), contrasten amb la inacció dels governs de Catalunya i Espanya, que no fan complir les normatives de competència, comerç i consum, sinó que permeten la vulneració dels drets dels consumidors.


Els agricultors també van mobilitzar ahir a entre 500 i 700 tractors i 1.200 agricultors i ramaders, que van participar en les 11 tractoradas que Unió de Pagesos va convocar en diferents punts de Girona, Tarragona i Lleida sota el lema 'Preus justos en el camp i la ciutat. N'hi ha prou de indiferència del Govern', van reclamar mesures urgents als executius de José Luis Rodrí­guez Zapatero i José Montilla per fer davant la qual consideren una de les majors crisis del camp català. Aquestes mobilitzacions precedeixen la manifestació convocada per al 20 de febrer a Barcelona i al debat monogràfic sobre el món rural que se celebrarà en el Parlament pròximament.Font: europa press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: manifestació tractorada unió pagesos

Ho vols compartir?