Agricultura dijous, 7 de Octubre de 2010 Autor: editor

Els pagesos ja poden vendre directament els seus productes


<< Tornar     

Les agrupacions de la pagesia amb personalitat jurí­dica poden realitzar la venda directa de productes agroalimentaris en espais públics. La mesura, impulsada per Unió de Pagesos, entra en vigor demà.

exposició Catalunya terra pagesa
exposició Catalunya terra pagesa

El Departament d'Innovació, Universitat i Empresa ha accedit a regular administrativament la identificació de la venda directa d'aquests productes i, en el marc del desplegament del Decret Llei 1/2009, de 22 de desembre, d'Ordenació dels Equipaments Comercials, superar la inadequada prohibició de no permetre a les agrupacions de pagesos i pageses amb personalitat jurí­dica pròpia efectuar l'activitat de venda directa en espais públics.

Aquesta regularització s'ha dut a terme després que Unió de Pagesos ha reiterat la necessitat d'aconseguir una expansió sense traves a la modalitat de venda directa al conseller Josep Huguet, en el marc de la 10a Assemblea que el sindicat va celebrar a Olot el 6 i 7 de març de 2010.

Preus justos al camp i a la ciutat


Unió de Pagesos treballa des de fa temps per buscar alternatives viables a l'obtenció de valor afegit per part de la pagesia catalana. Una d'elles, palesa a la campanya reivindicativa €˜Preus justos al camp i a la ciutat', és eliminar totalment la distància entre els productors i els consumidors, el que permet assegurar uns preus justos en origen i destí­.€¨€¨

A la 10a Assemblea, el sindicat va debatre i proposar mesures per aprofundir en estratègies innovadores i de reducció o eliminació de l'enorme distància existent entre producció i consum i els preus abusius imposats per l'oligopoli en el comerç en règim d'autoservei. La gran distribució, dominada a Catalunya per tres grups amb quasi el 60% de les vendes, imposa preus abusius als dos extrems de la cadena alimentària: a la producció, uns preus tan ruïnosos que han portat al lí­mit de la viabilitat i la continuïtat a la immensa majoria d'explotacions agràries, mentre a l'altre extrem, els consumidors, han de pagar uns preus abusius pels productes agroalimentaris. 

Manifestació Preus justos al camp i la ciutat                                  -
Manifestació Preus justos al camp i la ciutat
Noves formes de guardar el cereal, sitges de plàstic.                                  - Torà
Noves formes de guardar el cereal, sitges de plàstic.
Foto: Ramon Sunyer


Font: Diversos Etiquetes: pagesos distribució consum unió pagesos

Ho vols compartir?