Polí­tica dilluns, 13 de Gener de 2014 Autor: somsegarra

Èxit de la recollida massiva de Signa un Vot per la Independència


<< Tornar     

Nombroses assemblees territorials han hagut de reposar les butlletes davant l’elevat nombre de peticions

Cua per signar a Torà
Cua per signar a Torà Foto: J.A. Vilalta

Èxit de la recollida massiva de Signa un Vot per la Independència que està duent a terme l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest cap de setmana. Malgrat que fins la setmana que ve no hi haurà xifres sobre el nombre d’instàncies recollides, s’han superat les expectatives de l’organització ja que diverses assemblees territorials han hagut de reposar el material al quedar-se sense butlletes davant l’elevat nombre de peticions. La recollida massiva d’instàncies s’allargarà fins aquesta tarda, gràcies al desplegament de més de 3.000 apoderats i centenar de parades arreu del territori. El dissabte n’hi va haver més de 700 i, durant el diumenge, més de 400. Podeu consultar el mapa aquí. La recollida, però, continua endavant i les assemblees territorials seguiran fent parades per tot el país.

La coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, ha destacat la “molt bona rebuda” de la campanya i la“tranquil·litat i normalitat” amb què s’està vivint la recollida d’aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. “Estem superant totes les previsions”, ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l‘ANC. Alentorn ha afegit que “això no s’acaba aquí” ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país , i ha anunciat ja que “hi haurà una segona recollida massiva de cara a la primavera”.

La Segarra recull 1657 vots


Durant les dues jornades es va recollir 1657 vots al conjunt de 14 taules repartides per la comarca. L'ambient era festiu i no es van registrar incidents de cap tipus, tot i les cues per signar que es van esdevenir en hores punta a llocs com Torà o el carrer Combat de Cervera. L’organització destaca que a Cervera es van recollir vora 600 vots i a Torà i Guissona més de 200 respectivament, així com la bona rebuda en municipis on el consistori no s’ha adherit a l’associació de Municipis per la Independència, com Sant Ramon, Talavera o les Oluges, on amb mitja jornada es van recollir una setantena de vots.

El Pla B a la consulta


La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

La participació ha superat el 50% a Sedó - Sedó
La participació ha superat el 50% a Sedó
Foto: J. Oliva
A Sanaüja es van esgotar les paperetes - Sanaüja
A Sanaüja es van esgotar les paperetes
Foto: J. Oliva


Font: ANC   + info (enllaç extern)

Etiquetes: anc campanyes vot per la independència
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte, 2 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos