Polí­tica divendres, 23 de Abril de 2010 Autor: Maria Alba Riu

El Consell aprova l'adhesió de Torà i Biosca al Solsonès


<< Tornar     

El Consell Comarcal del Solsonès ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, l'acceptació, per part de la comarca receptora, del canvi d'adscripció comarcal dels municipis de Torà i Biosca, ara a la Segarra, al Solsonès.

Ple extraordinari del consell del Solsonés
Ple extraordinari del consell del Solsonés Foto: ACN

L'aprovació s'ha fet amb els vots a favor de CiU, que té majoria, i el PSC. Per la seva banda, ERC i El Comú s'han abstingut i han lamentat que no s'hagi obert un procés de participació per consultar els ciutadans sobre el canvi de comarca.

L'alcalde de Torà, Domènec Oliva i el de Biosca, Corneli Caubet, han estat presents al ple per defensar el canvi de comarca. Els dos pobles ja han començat els tràmits per incorporar-se al Solsonès i, per tant, a la Catalunya central.

El president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, ha destacat, després del Ple, que tot i les discussions "no hi ha hagut cap vot en contra" i que, aquesta aprovació, és només un primer pas pel canvi de comarca. Chaure ha recordat que l'última paraula la té Governació.Font: ACN Etiquetes: canvi comarca torà biosca segarra solsonès

Ho vols compartir?


dissabte, 20 de Juliol de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos