Polí­tica divendres 23 abril 2010 Autor: Maria Alba Riu

El Consell aprova l'adhesió de Torà i Biosca al Solsonès


<< Tornar     

El Consell Comarcal del Solsonès ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, l'acceptació, per part de la comarca receptora, del canvi d'adscripció comarcal dels municipis de Torà i Biosca, ara a la Segarra, al Solsonès.

Ple extraordinari del consell del Solsonés
Ple extraordinari del consell del Solsonés Autor: ACN

L'aprovació s'ha fet amb els vots a favor de CiU, que té majoria, i el PSC. Per la seva banda, ERC i El Comú s'han abstingut i han lamentat que no s'hagi obert un procés de participació per consultar els ciutadans sobre el canvi de comarca.

L'alcalde de Torà, Domènec Oliva i el de Biosca, Corneli Caubet, han estat presents al ple per defensar el canvi de comarca. Els dos pobles ja han començat els tràmits per incorporar-se al Solsonès i, per tant, a la Catalunya central.

El president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, ha destacat, després del Ple, que tot i les discussions "no hi ha hagut cap vot en contra" i que, aquesta aprovació, és només un primer pas pel canvi de comarca. Chaure ha recordat que l'última paraula la té Governació.Font: ACN Etiquetes: canvi comarca torà biosca segarra solsonès

Lectures: 888 Darrera: 16.02.2021

Ho vols compartir?


divendres 5 març 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Democràcia real
Democràcia real
16 Fotos
Eleccions
Eleccions
31 Fotos

Traductor / Translator