Societat dimecres 30 gener 2013 Autor: editor

La CUP critica que l'Ajuntament de Torà perdoni impostos al Bisbat


<< Tornar     

La formació denuncia que l'equip de govern no ha cobrat la llicència de les obres realitzades a la rectoria de Cellers

monestir de Cellers
monestir de Cellers Foto: Àngela Llop

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torà va reconèixer en l’últim ple ordinari haver perdonat al Bisbat de Solsona el pagament de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO), conegut popularment com a 'llicència d’obres', corresponent a les obres de rehabilitació de la rectoria annexa al monestir de Sant Celdoni i Sant Ermenter de Cellers.

L’obra està inclosa en el Programa Romànic Obert, fruit de la col·laboració entre l’Obra Social 'la Caixa' i el Departament de Catalunya, i té l’objectiu d’accelerar la rehabilitació, millora i difusió de l’art romànic català.
Segons ha manifestat avui la CUP de Torà en un comunicat, 'malgrat la inclusió en aquest programa la pràctica totalitat de l’actuació no es duu a terme a l’església romànica sinó a la rectoria, una construcció annexa del segle XVIII, que s’està restaurant com a habitatge'.

La inversió declarada pel Programa Romànic Obert a Cellers és de 130.000 euros. La quota tributària de l'anomenada popularment 'llicència d'obres' vigent al municipi de Torà és del 2,8%. Aleshores, segons els càlculs de la CUP, això significa que en aquest cas l’ICIO pujaria, com a mínim, 3.640 euros. 'A aquesta quantitat caldria restar-hi la bonificació corresponent al tipus d’obres, que seria el que s’aplica a les masies i que és del 75%, de manera que l’import que hauria de pagar el Bisbat de Solsona seria de, com a mínim, 910 euros', exposa la CUP.

El mateix tracte fiscal per a tothom

Per això, aquesta formació considera 'incongruent' que l’equip de govern apel·li contínuament a la mala situació de les finances municipals 'per justificar l’augment de taxes i impostos als veïns i veïnes del municipi i, en canvi, perdoni aquests mateixos impostos al Bisbat, i més encara en un moment en què molts ajuntaments tracten d’acabar amb els privilegis fiscals de l’Església com ara l’exempció de l’IBI'.
 
La CUP de Torà entén que l’església com a institució ha de tenir el mateix tractament fiscal que la resta de persones físiques i jurídiques propietàries de béns immobles i considera injustificable que l’equip de govern de l’Ajuntament de Torà faci tractes de favor a aquesta institució saltant-se les ordenances fiscals aprovades pel propi Ple municipal.

Acords del darrer plenari

En el Ple realitzat el passat divendres 18 de gener es van aprovar els punts següents: els comptes municipals dels 2011; un conveni amb l'empresa "Aspwifi, SL" per la implantació al municipi de la tecnologia de banda ampla per radiofreqüència WIFI 4G, per tal de facilitar a les masies de la zona de Llanera una millor recepció d’internet; la moció presentada d’urgència pel grup municipal CUP, en relació al procediment de contractació de les places laborals a l’Ajuntament per tal que que l’adjudicació dels llocs de treball segueixi el procediment de concurs (exceptuant aquells casos en que per llei s’estableixi altres tipus de convocatòries) i que el procediment per a cobrir-los sigui públic i transparent.

Sobre la situació del fracking, l’equip de govern va explicar que no sabia res des de l’aprovació de la moció que va comportar la presentació d’al·legacions per part de l’Ajuntament. L’Alcaldessa es va comprometre a demanar informació del tema a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial.

També es va efectuar la presa de possessió del senyor Antoni Molins i Garriga del seu càrrec de regidor

Vista general de la vall de Cellers amb el monestir al fons - Cellers
Vista general de la vall de Cellers amb el monestir al fons
Foto: Ramon Sunyer i Balcells


Etiquetes: impostos bisbat solsona cellers

Lectures: 203 Darrera: 21.06.2022

Ho vols compartir?


diumenge 3 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator