Societat dilluns 22 abril 2013 Autor: Jaume Moya

La Plataforma Aturem el Fracking intensifica les seves accions a les terres de Ponent


<< Tornar     

Davant la possible agressió al paisatge, la PAF se centra en divulgar els riscos del fracking i en reivindicar el paisatge dels secans

David Garcia durant la xeradda de la PAF a Castellfollit de Riubregós
David Garcia durant la xeradda de la PAF a Castellfollit de Riubregós Autor: Jaume Moya

Davant els rumors que apunten que el Govern de la Generalitat podria replantejar les autoritzacions per centrar les prospeccions d’hidrocarburs a les terres dels secans de Lleida, la PAF ha decidit intensificar les seves xerrades informatives a les comarques de Ponent. Segons fonts no oficials, el Departament de Territori i Sostenibilitat podria decidir desestimar els projectes de fracking a les comarques humides de la Garrotxa, Ripollès, Osona o Berguedà, per la seva gran afectació sobre la riquesa del paisatge, i optar per centrar la recerca d’hidrocarburs als secans lleidatans.
Per fer front a aquesta amenaça, el sector lleidatà de la PAF ha optat per intensificar les seves xerrades als municipis afectats pel projecte Darwin, promogut per Montero Energy, i actualment aturat des del Govern català. En aquest sentit, s’han realitzat la darrera setmana xerrades informatives a les Piles de Gaià, Calaf, Castellfollit de Riubregós i Sedó (Torrefeta i Florejacs) i, els propers dies, se’n faran a Sant Guim de Freixenet (dijous 25 d’abril), Igualada (divendres 26) i a la Fuliola i a Tarroja de Segarra (dissabte 27), i el mateix dissabte tindrà lloc una trobada nacional de la Plataforma a Calaf.
Per altra banda, la PAF també ha iniciat, en col•laboració amb entitats locals com el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra o el Fòrum l’Espitllera, una campanya de reivindicació dels valors del paisatge dels secans, amb la distribució del document “Un paisatge per demà” que ha rebut ja l’adhesió d’una dotzena de col•lectius. El passat dimecres 10 d’abril, el document fou lliurat en mà per part de representants de la PAF al Parlament de Catalunya als Consellers Santi Vila, de Territori i Sostenibilitat, i Josep M. Pelegrí, d’Agricultura i Medi Natural.
A hores d’ara, cent vint ajuntaments de Catalunya s’han declarat lliures de fracking, a banda d’una dotzena de Consells comarcals, entre els què s’hi compten la Segarra, la Noguera, el Solsonès, el Pallars Sobirà i es confia que ben aviat s’hi sumaran l’Urgell i l’Anoia, entre d’altres.

Jaume Moya durant la xerrada de la PAF a Sedó el dissabte 20 - Sedó
Jaume Moya durant la xerrada de la PAF a Sedó el dissabte 20
Autor: Jaume Moya
Membres de la PAF Darwin durant l'acte de signatura del Compromís d'Agramunt - Agramunt
Membres de la PAF Darwin durant l'acte de signatura del Compromís d'Agramunt
Autor: Núria Magrans


Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking PAF

Lectures: 283 Darrera: 23.11.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dissabte 27 novembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator