Joves Detinguts dijous, 3 de Abril de 2003 Autor: editor

Detenció d'un jove toranès sota l'acusació d'atemptar contra caixers


<< Tornar     

El jove J.V.C, de 20 anys, va ser detingut dimarts a la tarda quan tornava de la feina, de Calaf i els pares no se n'han assabentat fins avui. El jove de Torà està acusat d'haver participat en alguns dels atacs perpetrats amb artefactes incendiaris entre finals del 2001 i el 2002 a oficines bancàries de Bellcaire, La Fuliola, Golmés i Belianes.

Local del joves, escorcollat per la policia (Foto Mercè Gili)
Local del joves, escorcollat per la policia (Foto Mercè Gili)

El jove de 20 anys, que forma part de la plataforma independentista Alerta Solidària, va ser detingut dimarts a la tarda quan tornava de la feina, de Calaf. Ningú va avisar els seus pares, de manera que familiars i amics el van buscar durant tota la nit per la carretera, ja que es pensaven que havia tingut un accident. Asseguren que fins i tot van trucar als Mossos, però no van obtindre resposta. Fins avui no s'han assabentat que havia estat detingut i que estava incomunicat, a l'aplicar-li la llei antiterrorista.

L'actuació ha estat definida pel pare del jove arrestat de pròpia d'una 'república bananera. Està tothom espantat'. Ahir a la nit (dimecres per al lector) semblava com si hagués entrat l'exèrcit a prendre el poble, va afegir el pare de J.V.C. L'alcaldessa de Torà, Mercè Valls (CiU), qualifica de 'sorprenent' l'actuació policial.

La detenció es realitzà a primera hora de la nit de dimarts per efectius de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón. Quasi 24 hores després de l'arrest, va ser portat a casa emmanillat i escortat per desenes d'agents, que van registrar el domicili i un local on es reunia amb d'altres joves de Torà.

L'acusació contra el jove està recollida a l'article 577, que fa referència als delictes de terrorisme. No vol dir que se'l relacioni directament amb bandes armades o grups terroristes 'precisen fonts properes al cas'. El que passa és que és obligat aplicar la llei Antiterrorista sobre aquest tipus de delictes, des d'homicidis fins a incendis o estralls, com és el cas, amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional o alterar greument la pau pública.

L'ajuntament de Torà celebrarà divendres un ple extraordinari per mostrar el seu rebuig al desplegament policial desproporcionat de dimecres passat després de la detenció d'un jove de la localitat acusat d'atemptar contra caixers.

La moció ha estat presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb el suport de CiU. Les dues formacions polí­tiques presents al consistori de Torà se solidaritzen amb el jove detingut i amb els seus pares i afirmen témer per la 'salut fí­sica i psí­quica' de J.V.C. i conviden els veïns a mostrar el seu rebuig a l'actuació policial.

(Extret dels diaris Segre i La Vanguardia del 4-d'abril-2003)Etiquetes: detinguts torà

Ho vols compartir?