Joves Detinguts dissabte, 5 de Abril de 2003 Autor: Alerta Solid�ria

Comunicat: SEGRESTATS PER L'ESTAT ESPANYOL


<< Tornar     

El capvespre de l'u d'abril en Jordi V, veí­ de Torà, va desaparèixer. Els familiars van neguitejar-se en veure que en Jordi no arribava de la feina i van iniciar la seva recerca. Pensant-se que hagués pogut patir un accident de cotxe van posar-se en contacte amb el cos dels mossos d'esquadra els quals els van assegurar que ningú havia patit cap accident.

L'endemà, 2 d'abril, el poble estava pres per agents de la policia de paisà i diverses dotacions dels mossos d'esquadra. A les vuit del matí­ un familiar pròxim va presentar denúncia de la desaparició d'en Jordi a les dependències corresponents. Les forces de seguretat van informar al familiar en qüestió que en Jordi restava detingut i que estava sent traslladat a Madrid. Van informar al familiar que estava acusat d'atacs contra diversos caixers automàtics dels últims anys a les comarques de Lleida. En conèixer la noticia, els familiars van presentar un recurs d'habeas corpus, el qual ha estat denegat fins a tres cops al llarg de tota l'operació. Durant la tarda del mateix dia dotacions dels mossos d'esquadra duien a terme un escorcoll il·legal, és a dir, sense la presència de testimonis, a la vivenda del detingut. Alguns familiars asseguren que van veure en Jordi en el moment de l'escorcoll. En Jordi presentava un evident estat de desnutrició, exhaust, i amb el rostre ple de morats, un signe evident d'haver patit tortures. La seva tieta, enmig de l'angoixant situació, va haver de rebre assistència mèdica.

A més, durant el mateix dia, els més propers a en Jordi van comprovar que el seu cotxe també havia desaparegut; essent també escorcollat il·legalment el local de joves de la vila i posteriorment forçat i registrat il·legalment el despatx del seu advocat a Barcelona.

La matinada del tres al quatre d'abril són detinguts dos joves més de Torà, en Jordi T. i en Toni C. mentres dormien a casa dels seus familiars. Tot queda inserit dins de la mateixa operació policí­aca, fet que provoca un estat d'angoixa i alarmisme general a la Vila de Torà.
No és fins el divendres, que en primera instància, es notifica la compareixença de tots tres al tribunal número 5 de la Audiencia Nacional de Madrid davant del jutje Baltasar Garzón, que es qui en porta les diligències.

Després de les continues confusions creades per la pròpia Audiencia, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, el mateix jutje trasllada l'expedient als Jutjats de Guardia de Lleida portant de corcoll a la defensa dels joves que ja s'havien desplaçat a Madrid. Tot plegat completa així­ una gran llista d'irregularitats legals de la pròpia llei antiterrorista i del cas en concret.

Un dels principats motius per a que el jutje els traslladi a Lleida és l'hospitalització per maltractaments d'en Jordi V. El jutjat de guàrdia de Lleida, actuant per delegació del jutje B. Garzón, decreta presó provisional als dos darrers detinguts mentres en Jordi V. roman hospitalitzat i incomunicat al Centre Psiquiàtric Santa Maria de Lleida. Tanmateix, la Defensa d'en Jordi T. i en Toni C. ha presentat un recurs contra la decisió de presó preventiva ja que per un costat la manca de proves és evident i per l'altra l'única prova inculpatòria és la declaració sota tortures extreta a en Jordi V.

Per tot això Alerta Solidària:
Fa una crida a la mobilització i a la denúncia social amb l'objectiu de revertir la decisió del jutje i de la justí­cia espanyola. Depèn en bona part, la seva posada immediata en llibertat, de la resposta i pressió que com a companys puguem exercir.

Exigim responsabilitats per la situació en la que es troba en Jordi V, incomunicat a l'Hospital.
Llibertat immediata i sense càrrecs per en Jordi T, en Jordi V, i en Toni T.

Si la repressió no s'atura nosaltres tampoc!!
SOLIDARITAT ACTIVA!
LLIBERTAT DETINGUTS!
5 d'abril del 2003

alertasolidaria@llibertat.com
www.alertasolidaria.org

Etiquetes: detinguts torà comunicats

Ho vols compartir?