Joves Detinguts dilluns, 7 de Abril de 2003 Autor: Alerta Solid�ria

Comunicat: Els dos toranesos continuen empresonats


<< Tornar     

Aquest dilluns han estat presentades al jutjats de Lleida dues iniciatives per tal d'aturar la bogeria policial i judicial que des de fa prop d'una setmana ha deixat el poble de Torà sense son.

D'una banda, l'advocat dels dos companys empresonats, en Jordi T i Antoni C, ha presentat un recurs de reforma sol·licitant la retirada de l'acta de presó immediata dictada pel jutge de Lleida sota les directrius del senyor Garzón. L'argumentació del recurs posa l'accent en el fet de que en Jordi V encara no ha realitzat la declaració judicial (segona tràmit necessari en cas de detenció), la qual, tot i no existir, fou usada per justificar l'empresonament dels dos joves. Ara, acabada la detenció d'en Jordi V i a l'espera que declari, tal i com s'ordena des de l'Audiència Nacional, la defensa i la famí­lia entén que és del tot abusiu i inhumà mantenir la mesura de presó encara vigent.

Pel que fa a la situació d'en Jordi V, aquesta tarda ha sortit de la UVI per tornar a una habitació com a resultat d'una evident millora en el seu estat aní­mic i després que els metges hagin confirmat que el seu cor no presenta cap lesió. D'aquesta manera, podrà rebre més visites que és la millor medecina que necessita després de cinc durs dies d'aïllament i tortures. A través de la famí­lia, ha arribat al poble i al col·lectiu de persones que ha estat lluitant tots aquests dies, una breu carta seva agraint tot l'esforç fet, i assegurant que, malgrat que el malson no ha finalitzat, l'Estat espanyol no se'n sortirà amb l'intent de fer-li renunciar dels seus compromisos polí­tics i socials.

L'advocat d'en Jordi V, acompanyat de familiars, ha presentat la querella criminal pel delicte de tortures al jutjat de guàrdia de Lleida per tal de seguir en l'esforç d'evitar la impunitat de què gaudeixen els diferents cossos policials de l'estat, com els implicats en aquest cas, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional.

Alerta Solidària, participant en diferents assemblees creades per donar suport als represaliats, ha comunicat la intenció de donar màxima prioritat i importància a la manifestació de dissabte a Lleida convocada per la nova Coordinadora Antirepressiva de Ponent. A més, des de diversos punts de la nostra geografia, s'ha decidit assumir el proper divendres com a Jornada de Solidaritat, convocant davant dels ajuntaments concentracions silencioses a les 9 del vespre, seguint així­ l'exemple de Torà, on cada dia es realitza el mateix acte com a mostra de dignitat d'aquesta vila que ha estat violentada.

ALERTA SOLIDí€RIA - 7 d'abril de 2003

Etiquetes: detinguts torà comunicats

Ho vols compartir?