Joves Detinguts dimarts, 8 de Abril de 2003 Autor: Moviment de Defensa de la Terra

Manifest del Moviment de Defensa de la Terra


<< Tornar     

Davant les detencions de tres joves independentistes de la vila de Torà el Moviment de Defensa de la Terra vol manifestar el següent:

-Emmarquem aquest nou atac a l'independentisme dintre l'escalada repressiva que l'Estat espanyol ha llançat contra el nostre moviment des de l'estiu passat. Cal remarcar que ja no es pot parlar d'una repressió de baixa intensitat, sinó que s'ha produït un salt qualitatiu, com ja va passar amb les detencions de setembre passat.

-Entenem que aquestes detencions tenen com a objectiu polí­tic atacar i criminalitzar les Candidatures d'Unitat Popular, que preocupen l'Estat perquè són a hores d'ara l'expressió més clara de la unitat l'Esquerra Independentista i del seu arrelament.

-L'ingrés a l'UVI de J.V. evidencia una vegada més quins són els efectes perversos de la incomunicació dels detinguts que permet la mal anomenada legislació antiterrorista. En tant que mètode terrorista, la incomunicació possibilita les coaccions i les tortures que ha patit J.V.

-La participació dels Mossos d'Esquadra en aquestes detencions demostra que no existeix cap model policial català, sinó que el model d'aquell cos són la Guardia Civil i la Policia Nacional espanyola, els comandaments de les quals han ensinistrat diferents promocions de mossos. A més, cal recordar que des de fa temps, aquest pretès cos policial català està duent a terme tasques de control, seguiment i encalçament de la militància independentista.

-Valorem molt positivament la resposta popular de la Vila de Torà, la qual no fa sinó palesar l'arrelament social del tres joves toranesos.

-Ens solidaritzem amb els dos detinguts empresonats i exigim la seva llibertat immediata sense càrrecs, així­ com la retirada de les acusacions a J.V.

Oficina de Premsa del Moviment de Defensa de la Terra 7 d'abril de 2003

Etiquetes: detinguts torà defensa comunicats mdt

Ho vols compartir?