Joves Detinguts dijous 10 abril 2003 Autor: Alerta Solid�ria

Manifest dels ajuntaments de l'Alta Anoia


<< Tornar     

Manifest dels ajuntaments de Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Molsosa (Solsonès) i Calaf.

Els alcaldes sotasignants posen de manifest que:

Els nostres municipis han viscut durant aquest últims dies tot un seguit de fets, que creiem cal explicar i denunciar davant l'opinió pública:

1.- La desaparició d'un noi de Torà que va movilitzar durant més de dotze hores veïns i bombers en una recerca infructuosa per les carreteres properes, fins que, gràcies a les gestions dels seus familiars, ens van assabentar que havia estat detingut per la policia.

2.- L'ocupació des de fa mesos dels nostres municipis per forces policials que, en gran nombre, tant en cotxes oficials com en cotxes sospitosament instal.lats, durant hores en camins i carrers de les nostres poblacions, han alterat la quotidianitat dels nostres veïns.

3.- El desplagament de les forces de policia, tant estatals com autonòmiques, durant el passat dia 2 d'abril, amb uns efectius desproporcionats i alarmants per les nostres carreteres i carrers, habitualment tranquils i pací­fics com correspons a qualsevol població rural.Per tot això els ajuntaments signants, sense entrar en la valoració ni els motius pels quals ha estat detingut aquest noi de Torà, manifestem:

1r.- La nostra queixa per la manera tan desproporcionada i alarmant com han actuat les forces policials.

2n.- La nostra preocupació per l'alarma social i el temor que ha provocat en els nostres veïns l'actuació de la força policial. La policia ha de vetllar per la nostra seguretat, no pas crear alarma, temor i desconcert entre la població a la qual ha de servir.

3r.- La nostra protesta per la sensació de inseguretat i manca de llibertat que ha provocat aquest desplegament desmesurat, a la vegada que denunciem també, la manca total d'informació als responsables dels governs locals afectats.

4t.- Actuacions com aquesta desprestigien les institucions democràtiques i vulneren les llibertats individuals i col.lectives dels ciutadans.

Per tot plegat demanem:

Que per part dels responsables d'aquesta actuació, se'ns donin les explicacions i, si cal, les disculpes pertinents i que es prenguin les mesures perquè no es tornin a repetir actuacions policials, com aquesta, que alterin de forma innecessària i gratuïta la vida dels ciutadans dels nostres municipis.

La Vall del Llobregós, 3 d'abril de 2003

Etiquetes: detinguts torà comunicats alta anoia

Lectures: 650 Darrera: 12.07.2022

Ho vols compartir?


dilluns 8 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Ajuntaments que han subscrit mocions de suport
2 Moció de suport per als ajuntaments
3 Col·laboracions econòmiques
4 Objectius
10 més llegides

Butlletins

Butlletí­ num 6
Butlletí­ num 5
Butlletí­ num 4
Butlletí­ num 3
Butlletí­ num 2
Butlletí­ num 1
Són en format PDF. S'obren en una nova finestra

Àlbums destacats

Arribada al poble
Arribada al poble
10 Fotos
Cims solidaris
Cims solidaris
14 Fotos
Actes Plataforma contra la guerra
Actes Plataforma contra la guerra
12 Fotos

Traductor / Translator