Joves Detinguts divendres 11 abril 2003 Autor: C.U.P. de Sabadell

Manifest: CONTRA LA CRIMINALITZACIí“ DE L'INDEPENDENTISME CATALí€


<< Tornar     

Davant la detenció de tres joves independentistes, els passats 1 i 2 d'abril, a la vila de Torà, la Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell vol manifestar que:

1. Condemnen públicament aquesta nova operació de l'espanyolí­ssim jutge del tribunal d'excepció que és l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, la qual és un nou atac al conjunt de la lluita independentista del poble català.

2. L'aplicació de la llei antiterrorista, en aquest cas a un dels detinguts, anul·la la possibilitat de la seva defensa i deixa els segrestats per l'Estat totalment incomunicats i en mans dels cossos policials espanyols, en aquest cas la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, amb la impunitat suficient perquè es produeixin tortures, tant fí­siques com psí­quiques. Aquesta llei d'excepció és la prova més fefaent de les mancances democràtiques del postfranquisme.

3. Denunciem l'actuació policial totalment desproporcionada que ha hagut de viure la població de Torà: setge policial, registres il·legals, manca d'informació, i a cops desinformació, que han patit les famí­lies sobre la situació dels detinguts, etc.

4. Denunciem l'assetjament, la persecució i la intimidació que, per part dels cossos repressius de l'Estat espanyol, reben totes les persones que com els tres joves independentistes de Torà tenen un compromí­s polí­tic amb la nostra nació i amb la seva vila.

5. Donem tota la nostra solidaritat als tres joves independentistes detinguts a Torà, així­ com a les seves famí­lies i amistats.

6. Exigim responsabilitats per la situació en la que es troben en Jordi Vilaseca, hospitalitzat al centre psiquiàtric Santa Maria de Lleida, i en Jordi Torné i n'Antoni Codina, en presó preventiva a la presó de Ponent de Lleida.

7. Exigim l'alliberament immediat i sense càrrecs dels detinguts i, tal com ha fet Alerta Solidària, fem una crida a la mobilització i a la denúncia social amb l'objectiu de revertir la decisió del jutje i de la justí­cia espanyola.

Sabadell, 6 d'abril del 2003

Etiquetes: detinguts torà comunicats

Lectures: 563 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dimecres 22 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Ajuntaments que han subscrit mocions de suport
2 Moció de suport per als ajuntaments
3 Col·laboracions econòmiques
4 Objectius
10 més llegides

Butlletins

Butlletí­ num 6
Butlletí­ num 5
Butlletí­ num 4
Butlletí­ num 3
Butlletí­ num 2
Butlletí­ num 1
Són en format PDF. S'obren en una nova finestra

Àlbums destacats

Arribada al poble
Arribada al poble
10 Fotos
Cims solidaris
Cims solidaris
14 Fotos
Actes Plataforma contra la guerra
Actes Plataforma contra la guerra
12 Fotos

Traductor / Translator