Joves Detinguts dijous 17 abril 2003 Autor: Editor

Garzón endureix la seua postura i titlla de grup armat els tres detinguts a Torà


<< Tornar     

El jutge Baltasar Garzón ha endurit la seua postura inicial i ha imputat per un delicte genèric de terrorisme els tres joves detinguts a Torà a principis d'aquest mes. Aquest delicte està castigat amb un mí­nim de quinze anys de presó, a més dels que corresponguin per cada fet, entre deu i vint.

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha modificat el seu plantejament inicial i ha imputat per un delicte genèric de terrorisme els tres joves detinguts a Torà a principis d'aquest mes acusats d'haver atacat vuit caixers automàtics, volat un centre de telecomunicacions i incendiat l'habitatge de l'alcaldable del PP al seu poble el 1999.

Inicialment, Jordi V., Jordi T. i Antoni C., d'entre 19 i 20 anys d'edat, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de €œterrorisme de baixa intensitat€, tipificat en l'article 577 del Codi Penal.

No obstant, després de rebre l'atestat amb les seues declaracions davant dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i les ofertes pels dos últims davant del jutjat número 7 de Lleida, Baltasar Garzón va concloure que es tractava d'un delicte de terrorisme tipificat a l'article 571, que inclou la pertinença, servei o col·laboració amb €œbandes armades, organitzacions o grups amb l'objectiu de subvertir l'ordre constitucional o alterar greument la pau pública€.

El magistrat va canviar la seua postura al considerar que les declaracions en què els detinguts explicaven suposadament que cada un d'ells desenvolupava funcions concretes al grup per preparar i executar els atacs permet considerar-los €œbanda armada€. El presumpte €œgrup armat€ de Torà no té nom i és aliè al col·lectiu antisistema Disbauxa Col·lectiva, al qual pertanyien els tres.

El tractament penitenciari dels dos delictes és clarament diferent. El terrorisme suposa un mí­nim d'entre 15 i 20 anys de presó de compliment í­ntegre si no inclou lesions a persones, si n'inclouen, s'hi poden sumar fins a 25 més.

(Font Diari Segre digital)Etiquetes: detinguts torà audiència nacional garzón

Lectures: 503 Darrera: 11.06.2022

Ho vols compartir?


dilluns 8 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Ajuntaments que han subscrit mocions de suport
2 Moció de suport per als ajuntaments
3 Col·laboracions econòmiques
4 Objectius
10 més llegides

Butlletins

Butlletí­ num 6
Butlletí­ num 5
Butlletí­ num 4
Butlletí­ num 3
Butlletí­ num 2
Butlletí­ num 1
Són en format PDF. S'obren en una nova finestra

Àlbums destacats

Arribada al poble
Arribada al poble
10 Fotos
Cims solidaris
Cims solidaris
14 Fotos
Actes Plataforma contra la guerra
Actes Plataforma contra la guerra
12 Fotos

Traductor / Translator