Joves Detinguts dijous, 17 de Abril de 2003 Autor: Editor

Garzón endureix la seua postura i titlla de grup armat els tres detinguts a Torà


<< Tornar     

El jutge Baltasar Garzón ha endurit la seua postura inicial i ha imputat per un delicte genèric de terrorisme els tres joves detinguts a Torà a principis d'aquest mes. Aquest delicte està castigat amb un mí­nim de quinze anys de presó, a més dels que corresponguin per cada fet, entre deu i vint.

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha modificat el seu plantejament inicial i ha imputat per un delicte genèric de terrorisme els tres joves detinguts a Torà a principis d'aquest mes acusats d'haver atacat vuit caixers automàtics, volat un centre de telecomunicacions i incendiat l'habitatge de l'alcaldable del PP al seu poble el 1999.

Inicialment, Jordi V., Jordi T. i Antoni C., d'entre 19 i 20 anys d'edat, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de €œterrorisme de baixa intensitat€, tipificat en l'article 577 del Codi Penal.

No obstant, després de rebre l'atestat amb les seues declaracions davant dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i les ofertes pels dos últims davant del jutjat número 7 de Lleida, Baltasar Garzón va concloure que es tractava d'un delicte de terrorisme tipificat a l'article 571, que inclou la pertinença, servei o col·laboració amb €œbandes armades, organitzacions o grups amb l'objectiu de subvertir l'ordre constitucional o alterar greument la pau pública€.

El magistrat va canviar la seua postura al considerar que les declaracions en què els detinguts explicaven suposadament que cada un d'ells desenvolupava funcions concretes al grup per preparar i executar els atacs permet considerar-los €œbanda armada€. El presumpte €œgrup armat€ de Torà no té nom i és aliè al col·lectiu antisistema Disbauxa Col·lectiva, al qual pertanyien els tres.

El tractament penitenciari dels dos delictes és clarament diferent. El terrorisme suposa un mí­nim d'entre 15 i 20 anys de presó de compliment í­ntegre si no inclou lesions a persones, si n'inclouen, s'hi poden sumar fins a 25 més.

(Font Diari Segre digital)Etiquetes: detinguts torà audiència nacional garzón

Ho vols compartir?