Joves Detinguts dijous, 17 de Abril de 2003 Autor: INTERSINDICAL-CSC

Manifest de la INTERSINDICAL-CSC(CONFEDERACIí“ SINDICAL DE CATALUNYA)


<< Tornar     

PROU REPRESSIí“ AL JOVENT CATALí€! LLIBERTAT DETINGUTS DE TORí€!

El passat 1 i 2 d'abril de 2003, el poder judicial espanyol ha ordenat la detenció de tres joves catalans de la vila de Torà (La Segarra) sota l'acusació de delictes de terrorisme i associació il·licita. Novament l'Audiència Nacional aplica la llei antiterrorista per atemptar contra el dret a la integritat fí­sica de les persones doncs ens arriben noticies, que els tres nois han patit maltractaments fí­sics i psí­quics, fins el punt que un dels detinguts, ha estat tractat al Centre Psí­quiatric Santa Maria de Lleida, entre el moment de la declaració policial i el trasllat a terres espanyoles.

No és el primer cop que es conculquen a l'Estat espanyol els drets fonamentals de persones vinculades a moviments socials o organitzacions polí­tiques independentistes en base a suposicions d'un jutge que després no s'han pogut comprovar mai. Un cop més, no s'han tingut en compte les conseqüències socials de les resolucions judicials. I la Intersindical-CSC no només creiem en la pressumpció d'innocència dels encausats, tots ells joves coneguts de la vila per la seva implicació cí­vica, sinó en la seva innocència.

Volem posar l'accent en la necessitat de respectar els drets fonamentals, que no es poden conculcar amb l'excusa del terrorisme, tal i com fa l'Estat espanyol de forma reiterada i permanent. També participar en el rebuig actiu de la tortura, que han denunciat els detinguts en l'operació policial.

Per tot això la Intersindical-CSC manifestem:

1.-Demanar la llibertat immediata d'en Jordi V., d'en Jordi T. i d'en Toni C. expressant la preocupació per la manca de garanties judicials durant tot el procés de la detenció.

2.-Expressar la nostra solidaritat amb els familiars i amics/gues dels tres detinguts que han patit la desinformació interessada dels cossos repressors de l'Estat, tant de Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional, en les noticies dels nois

3.-Exigir als mitjans de comunicació i als poders de l'Estat el respecte escrupulós a la pressumpció d'inocència i a la llibertat d'expressió i condemnem la pràctica de les tortures policials als Països Catalans o en qualsevol altre indret del món.

4.-Exigim l'alliberament immediat i sense càrrecs dels detinguts i, tal com ha fet Alerta Solidària, fem una crida a la mobilització i a la denúncia social amb l'objectiu de revertir la decisió del jutge i de la justí­cia espanyola.

Secretariat Confederal de la Intersindical-CSC

Etiquetes: detinguts torà comunicats manresa

Ho vols compartir?