Joves Detinguts dimarts, 22 de Abril de 2003 Autor: Assemblea d'Unitat Popular

Els fets de Torà al ple de l'ajuntament de Manresa


<< Tornar     

Tot fa preveure que avui l'ajuntament del Bages debatrà el suport a la moció aprovada per l'Ajuntament de Torà.

Ara fa unes setmanes, els Mossos d'Esquadra van detenir i torturar tres homes veïns de Torà. L'actuació d'aquest cos policial durant les detencions, ocupant literalment el poble, amenaçant veïns, impedint que els membres electes del consistori de Torà precenciessin els fets i aplicant de la llei antiterrorista als tres joves, van provocar una reacció immediata de tot el poble i de les comarques lleidetanes en general. Des de d'altres punts del paí­s, el suport i la solidaritat que diverses organitzacions hem donat als detinguts i a les seves famí­lies ha sigut molt important.

D'entre les mesures que es van prendre després dels fets, n'hi va haver una que va consistir en aprovar a l'Ajuntament de Torà, mitjançant un ple extraordinari, una moció de rebuig a l'actuació dels Mossos , a la iniciativa de l'Audiència Nacional i es demanava l'alliberament immediat de les tres persones injustament empresonades. Aquesta moció, presentada per la CUP de Torà, va ser aprovada per unanimitat del Ple, amb els vots a favor de CiU i tot.

Després d'allò, els companys i companyes de la CUP de Torà, van fer arribar la moció a totes les altres Candidatures d'Unitat Popular (CUP) del paí­s. I a l'AUP (com a CUP que és) la vam rebre a Manresa per tal que es debatés al nostre ple municipal.

Degut al fet que actualment l'AUP encara no té representació a dins l'Ajuntament, la vam fer arribar a tots els grups polí­tics amb representació i, a la vagada, la vam entrar al consistori en forma d'instància per tal que s'inclogués al Ple següent. I aquest és el d'avui dimarts 22 d'Abril. Ens consta, tal com ja han fet públic, que ERC l'ha incorporat a l'ordre del dia i, esperem, d'una forma í­ntegra. Desconeixem la intenció de vot de la resta de formacions polí­tiques a l'ajuntament, però confiem que s'aprovi per majoria, ja que els vots favorables del PP (braç polí­tic de l'Audiència Nacional) són una utopia. Aquesta confiança es fonamenta en el fet que seria difí­cilment explicable que un ajuntament no es declarés a favor de l'alliberament de persones que no han estat acusades de res, que han denunciat tortures i que la seva detenció ha sigut feta mitjançant un abús exagerat de la força. A més a més, cal no oblidar que no és un document que ens hagim inventat des de l'AUP sinó que es genera al si d'un altre ajuntament on s'aprova per unanimitat.

Per últim, recalcar que aquesta moció es debatrà o s'ha debatut a molts d'altres ajuntaments del paí­s: a tots on una CUP hi té representació i a molts d'altres on, com a Manresa, no hi ha regidors de l'Esquerra Independentista però hi ha un nucli actiu prou potent com per influir al Ple municipal per tal d'inclure-la a l'ordre del dia.

Assemblea d'Unitat Popular
Correu electrònic: aupbages@hotmail.com
Plaça Gispert 4, 1r. 08240 MANRESA
Països Catalans


Etiquetes: detinguts torà comunicats bages

Ho vols compartir?