Joves Detinguts dimarts, 6 de Maig de 2003 Autor: Aixec

Comunicat d'Aixec comunista per la independència


<< Tornar     

El passat 1 d'abril, efectius de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, detenien un veí­ de Torà, Jordi. V. El desplegament de la policia autonòmica a la vila segarrenca va ser impressionant en una vila de tants pocs habitants. Posteriorment, el 4 d'abril, eren detinguts dos joves més de Torà, Jordi T. i A. C., també sota l'aplicació de la Llei antiterrorista. La causa inicial de les detencions es basava en la imputació d'un delicte de terrorisme de baixa intensitat, estipulat en l'article 577 del Codi Penal. Se'ls atribuïa diverses accions contra oficines bancàries.

Com ja és habitual en aquests casos, no hi ha cap prova incriminatòria. La justí­cia espanyola només comptava amb la declaració de Jordi V., realitzada sota tortures, que es convertí­ en l'única prova contra els dos detinguts del 4 d'abril. Precisament, a causa dels maltractaments rebuts en les dependències dels Mossos d'Esquadra, Jordi V. va haver d'ingressar al Centre Psiquiàtric Santa Maria de Lleida, amb sí­mptomes greus de taquicàrdies intenses. En quedar en llibertat, fou de nou detingut pels Mossos d'Esquadra per dur-lo davant l'Audiència Nacional. Allí­ es pretengué que Jordi V. declarés sense presència del seu advocat, pretensió que el jove català no acceptà.

Ara, tots tres joves es troben empresonats (Jordi a Aranjuez), pendents de declarar davant el jutge Baltazar Garzón. Però, aquest el jutge ha endurit l'acusació i ha imputat els joves per un delicte genèric de terrorisme, fet que els podria suposar un mí­nim d'entre 15 i 20 anys de presó. Cal remarcar, per una altra banda, que la Generalitat ha defensat en tot moment l'actuació de les forces de seguretat.

Un cop més, doncs, l'urpa de la repressió espanyola ha caigut sobre l'independentisme català, barroera i cruel, emprant mètodes més que dubtosos, propis d'un règim feixista, contravenint el seu propi sistema legal. Davant d'aquesta nova acció repressió espanyola, AIXEC COMUNISTA PER LA INDEPENDÈNCIA no pot deixar de denunciar i rebutjar fets com aquests. Aquesta és la vil resposta, per part de l'Estat espanyol, a la lluita duta a terme per l'independentisme; una lluita digna i legí­tima que, dia a dia, joves com el Jordi V., Toni C. i A. T., compromesos amb els ideals d'aquesta terra, duen endavant. Ells són un prova que el jovent català lluita amb il·lusió, constància i valentia, i que els Estats ocupants, l'espanyol i el francès, només saben respondre amb la persecució, la mentida, la tortura, la presó, la prohibició. I per això no hem de deixar d'expressar la nostra solidaritat amb els tres joves empresonats, a cada barri i poble, en els centres d'estudi i de treball.


COMPANYS DE TORÀ, US VOLEM A CASA!
COMPANYS, LA LLUITA CONTINUA!
FORA LA LLEI ANTERRORISTA!
PROU TORTURES!

Barcelona, 6 de maig de 2003

C. d'en Bot, 7. 080001 Barcelona
aixec@hotmail.com

Etiquetes: detinguts torà comunicats aixec

Ho vols compartir?