Joves Detinguts dijous, 8 de Maig de 2003 Autor: Coordinadora Antirepressiva de Manresa

Detenció a manresa


<< Tornar     

Dijous 9 de maig, aproximadament a les 3h de la tarda, els Mossos d'Esquadra van detenir un jove manresà a St Joan de Vilatorrada per presumpte tinença de material per fer explosius. Aquests €œexplosius€ consten d'alguna bombona de campingàs buida que el detingut portava a reciclar €“a casa seva hi ha els respectius fogonets- i alguna bengala que s'utilitza per al correfoc o bé pel muntanyisme en cas d'emergència. El detingut practicava aquestes dues activitats habitualment.

La situació actual del detingut, després de declarar avui divendres al jutjat d'instrucció núm. 5 de Manresa aproximadament a les 20:00 del vespre, és de llibertat provisional, pendent d'un informe de la brigada antiexplosius TEDAX, que han de decidir el potencial del material confiscat i la presumpta gravetat i perillositat d'aquest.

Des de la Coordinadora Antirepressiva de Manresa volem denunciar la prepotència amb que han actuat les forces policí­aques i les nombroses irregularitats que hi ha hagut en el procés de detenció:

- La primera informació que els Mossos d'Esquadra van facilitar a familiars i amics és que havia estat una detenció ordinària però que hi havia la possibilitat que se li apliqués la llei antiterrorista, una llei d'excepció fortament criticada per nombroses organitzacions contra la tortura. Finalment s'ha sabut que no se li ha aplicat però aquest tipus de comentaris van col·laborar a crear molt alarmisme i confusió entre la seva gent més propera.

- Se li va vulnerar drets bàsics com a detingut coaccionant-lo a declarar a comissaria i autoritzar un registre a casa seva si volia sortir en llibertat el mateix dia. Davant la negativa del detingut, aquest ha hagut de passar la nit a comissaria pendent de declaració i autorització judicial per al registre.

- El registre domiciliari autoritzat pel jutge, que s'ha efectuat divendres dia 9 de maig al migdia, ha estat dut a terme amb gran espectacularitat per part dels Mossos d'Esquadra, alguns d'ells amb passamuntanyes, que han passejat el detingut emmanillat pel barri i han creat una situació de gran alarma entre el veïnat amb la seva prepotent presència.

Sens dubte ens trobem davant d'un altre cas de prepotència policial dels Mossos d'Esquadra i d'una actuació plena d'irregularitats de procediment i d'imprecisions i alarmismes pel que fa a la informació facilitada als familiars i amics. I no es tracta d'un cas puntual, si no que les recents actuacions d'aquest cos repressiu només fan que crear disgustos i maldecaps a la gent de la comarca.

Per tot això des de la Coordinadora Antirepressiva de Manresa cridem a la mobilització de la gent per tal de dir als Mossos d'Esquadra que n'estem farts i que fets com els d'ahir no es tornin a repetir.

Etiquetes: detencions manresa

Ho vols compartir?