Joves Detinguts dissabte, 10 de Maig de 2003 Autor: Alerta Solid�ria

Llibertat provisional per al veí­ de Manresa


<< Tornar     

Finalment, passades les 20 hores del divendres 9 de maig, en Xavier fou deixat en llibertat provisional. Un cop feta la declaració judicial davant del magistrat de la sala d'instrucció número 5 de Manresa, ha quedat només pendent la peritació del cos de desactivació d'explosius, Tedax.

L'actuació d'aquest grup vingut de Barcelona, juntament amb l'espectacle ofert pels Mossos d'Esquadra encaputxats i conduint el detingut emmanillat pel centre de la ciutat, camí­ de l'escorcoll que es realitzà al migdia, posen la cirereta a un pastí­s de despropòsits i irregularitats en emprendre mesures greus com la detenció d'una persona sense causa justificant.

Des d'Alerta Solidària considerem esencial destacar el vincle entre el cas patit a Manresa i amb d'altres de similars. Vincle que venim denunciant com a campanya de persecució generalitzada que els Mossos d'Esquadra porten a terme en contra de diverses persones de l'Esquerra Independentista. D'altra banda, i amb raons per a una tí­mida satisfacció, entenem que en bona mesura, la mobilització ciutadana sorgida per la indignació del cas de Torà, mobilització que ha arribat en repetides concentracions i actes a la capital del Bages, ha suposat un fre important alhora d'actuar amb més contundència en contra d'en Xavier. Cal recordar les amenaces que els propis agents van trametre als companys, amenaces d'aplicar la legislació antiterrorista. No podem abaixar la guàrdia i hem romandre al costat d'aquells qui, com en Xavier, pateixen la repressió polí­tica. En aquest sentit, encoratgem al conjunt de la població a seguir les convocatòries que des de la Coordinadora Antirepressiva de Manresa es duguin a terme per denunciar tot tipus d'abús policí­ac per tal de finir la impunitat amb la que actuen.

Exigim l'arxivament del cas! Prou repressió polí­tica!

El respecte dels nostres drets, individuals o col·lectius, com a persones o com a poble, depèn de tots i totes.

Etiquetes: detencions manresa

Ho vols compartir?