Joves Detinguts dimarts, 27 de Maig de 2003 Autor: Editor

La plataforma de suport als detinguts presenta 7.000 firmes al Parlament per demanar-ne la llibertat


<< Tornar     

Unitat Solidària de Torà, la plataforma de suport als tres joves detinguts de Torà als quals se'ls aplica la Llei antiterrorista per la crema de caixers automàtics, ha presentat avui al president del Parlament, Joan Rigol, 7.000 firmes demanant la llibertat i reclamant que se'ls investigui a través de la justí­cia ordinària.

Una representació d'Unitat Solidària de Torà ha estat rebuda en audiència al Parlament per traslladar la preocupació de les famí­lies de Jordi V., Toni C. I Jordi T. al president de la Cambra catalana, que s'ha posat a disposició de la plataforma per "ajudar en la mesura del possible".

Fa dos mesos que la plataforma convoca cada dia concentracions silencioses a la plaça de l'Ajuntament de Torà i organitza actes culturals per "sensibilitzar" els veïns de la zona sobre la "injustí­cia" que s'apliqui els detinguts la llei antiterrorista. A més, han iniciat una recollida de fons per ajudar les famí­lies en les despeses legals i els trasllats setmanals a Madrid per visitar als joves empresonats.

Segons la plataforma, "s'estan fent les gestions pertinents per aconseguir el trasllat dels tres joves a la presó de Lleida", encara que han apuntat que el permí­s per a aquesta operació depèn de les administracions responsables d'Institucions Penitenciàries, fet en què ja treballa la Conselleria de Justí­cia, ha explicat.

Tot i així­, creuen que "quan el jutge Garzón, que és intel·ligent, vegi l'expedient dels joves i els prengui declaració -cosa que esperen "fa dos mesos", ha afegit- veurà que no hi ha motius per aplicar la Llei antiterrorista".

( Font Europa Press on-line)Etiquetes: detinguts torà accions suport signatures

Ho vols compartir?