Joves Detinguts dimecres, 4 de Juny de 2003 Autor: Alerta Solid�ria

Nota de premsa d'Alerta Solidària


<< Tornar     

Arran del fet que el jutge Garzon hagi decretat la llibertat sota fiança i amb càrrecs dels tres joves Toranesos empresonats a Madrid, des d'Alerta Solidaria, l'organització antirrepresiva de l'esquerra independentista, volem aclarir els següents punts:

A tall d'informació,

El jutge Garzón ha resolt positivament de forma parcial el recurs presentat fa més de cinquanta dies en que s'exigia la llibertat dels tres joves.
Els motius exposats pel jutge per decretar la llibertat sota fiança són:

1. No hi ha perill de fuga,

L'arrelament social dels detinguts, la famí­lia, la companya, el poble de Torà, feia poc provable la fuga des del moment en que van ser detinguts, una prova d'això son les concentracions diàries per exigir la seva llibertat que es fan davant l'ajuntament de Torà des del dia que van ser detinguts. En qualsevol cas no hi ha raó per la qual hi hagi ara menys perill de fuga que quan van ser detinguts.

2. No hi ha perill de que els acusats intercedeixin en la investigació,

La investigació es bassa en uns fets succeïts fa més d'un any, i va ser aleshores quan es duia a terme la investigació i no pas quan ja han passat més de cinquanta dies tancats a la presó. (Volem recordar que en Jordi, un dels detinguts, va denunciar que era constantment seguit, poques setmanes abans de ser detingut).

Volem deixar clar,

Que des d'Alerta Solidària creiem que els veritables motius pels qual s'ha deixat en llibertat als tres joves Toranesos empresonats són:

1. La mobilització popular,

Milers de persones han participat a les manifestacions, concentracions i actes de suport fets arreu dels Països Catalans, així­ com les mocions de solidaritat aprovades pels ajuntaments de Lleida, Cervera, Les Borges Blanques, Guisona, Molins, Igualada, Arbúcies, Masquefa, Consell Comarcal del Pallars Jussà entre d'altres, i a Torà i els pobles de l'entorn.

2. L'escàndol públic per l'us de la tortura de forma sistemàtica per part de l'Estat Espanyol,

La setmana passada es va fer la ratificació de la denúncia per tortures presentada per en Jordi, juntament amb una prova que demostra que la €œPolicia Nacional€ i els Mossos d'Esquadra, van torturar-lo, i li van subministar amfetamines en dosis altament perilloses que el van enviar a l'UCI.
Amnistia Internacional va presentar el dijous passat els seu informe anual, on denunciava la pràctica sistemàtica de les tortures i l'aïllament que suposa la llei antiterrorista.
Recordar també que quan el director del diari basc Egunkaria, el senyor Otamendi va denunciar les tortures a que havia estat sotmès, al cap d'un parell de dies el comitè per la prevenció de la tortura, del consell d'Europa va avançar l'informe que tenia previst presentar denunciant la pràctica de tortures a l'Estat Espanyol.
A més, el Comitè Contra la Tortura de l'ONU també va fer un informe sobre aquest fet al novembre de l'any passat.

Per tot això, des d'Alerta Solidaria exigim:

- la llibertat sense fiança dels tres empresonats, ja que considerem que qui ha de pagar és l'Estat Espanyol que és el culpable de que aquestes tres nois hagin patit tortures i hagin passat per la presó.

- L'anulació del procés judicial i l'investigació de les tortures.

Mentrestant des d'Alerta Solidària volem deixar clar que seguirem impulsant quasevol mostra de solidaritat, i continuarem exigint que es faci justí­cia, i més, tenint en compte que som a les portes de veure l'Estat Espanyol a la banqueta del tribunal d'Estrasburg.

Si la repressió no s'atura, nosaltres tampoc!

Barcelona, 3 de Juny.
Alerta Solidària

Etiquetes: detinguts torà comunicats alerta solidària

Ho vols compartir?