Joves Detinguts dilluns, 14 de Novembre de 2005 Autor: editor

El jutge processa els tres joves de Torà per integració en una organització terrorista anarquista


<< Tornar     

"Aquesta notí­cia sembla un poti-poti. Barreja coses, alguna d'elles sense cap ni peus. Llegiu-la amb precaució"

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha comunicat avui a tres joves de Torà (Segarra) el seu processament per integració en una organització terrorista de tipus anarquista, diversos delictes d'estralls o danys i tinença de substàncies o aparells explosius inflamables i incendiaris amb finalitats terroristes.

Fonts jurí­diques han indicat avui que els tres processats van admetre davant del jutge haver llançat un artefacte de 5 litres de gasolina contra el domicili d'un candidat pel PP a les eleccions municipals de Torà, i haver atacat sucursals bancàries i el centre de radioenllaç de Retevisión, però van negar categòricament pertànyer a una organització terrorista de caràcter anarquista o de qualsevol altra tipus.

Tot i això, en l'ordre de processament s'acusa els tres joves, Jordi V., Jordi T.i Antoni C., d'un delicte d'integració en organització terrorista i d'un altre de tinença de substàncies o aparells explosius, inflamables i incendiaris amb finalitats terroristes, pels objectes intervinguts en la masia que tenien al terme municipal de Calaf (Anoia), on també es va trobar una nota amb matrí­cules de turismes particulars de Mossos d'Esquadra i guàrdies civils.

A més, a Jordi V. se l'acusa de tres delictes d'estralls o danys per participar en atacs contra sucursals de La Caixa el 6 d'octubre i el 28 de desembre de 2002, en què es van causar danys valorats en 49.189 i 43.842 euros, respectivament, i al costat dels seus companys en l'atac comès el 6 d'octubre de 2001 contra el centre de radioenllaç de Retevisión a Montmaneu (Anoia), en què es van produir danys valorats en 786.884 euros.

Tant Jordi T. com Antoni C. han estat processats també per atemptar contra el domicili del candidat pel PP a les eleccions municipals de Torà Manuel Miret Segura. L'atac va causar danys valorats en 1.134,49 euros.

Als tres joves, que es troben en llibertat, se'ls han imposat fiances milionàries per cobrir la responsabilitat civil a la qual poguessin ser condemnats. Així­, a Jordi V. se li exigeix 1,8 milions d'euros, i a Jordi T.i Antoni C., una mica més d'un milió.





Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: joves torà acussacions

Ho vols compartir?