Cultura dimecres 6 juliol 2011 Autor: editor

Foment destina 3,45 milions a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya


<< Tornar     

Un d'ells és el Convent de Sant Ramon Nonat a Sant Ramon (Segarra)

Vista general de convent de Sant Ramon
Vista general de convent de Sant Ramon

El Ministeri de Foment destinarà 3.454.946,37 euros a quatre projectes de rehabilitació i recuperació del patrimoni històric a Catalunya. Les actuacions es duran a terme a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau a Barcelona (Barcelonès) 913.982,56 euros, al Castell de Sant Ferran a Figueres (Alt Empordà)1.084.847,09 euros, al Museu del Suro de Palafrugell (Baix Empordà) 866.770,48 euros i al Convent de Sant Ramon Nonat a Sant Ramon (Segarra) 589.346,24 euros. Els diners provenen dels fons generats per l'1% Cultural de la contractació d'obra pública. La Llei de Patrimoni Històric estableix que s'hagin de destinar a treballs de conservació o de foment de la creativitat. Aquesta inversió també fomentarà la creació d'ocupació vinculada a les tasques de recuperació.

El projecte del convent de Sant Ramon contempla la restauració del campanar i de la segona planta del claustre. En les galeries del claustre es procedirà a la restauració dels paviments i dels paraments actuals, reintegrant cromàticament el conjunt amb cura de conservar els materials originals, el seu color i el seu envelliment. Es restaurarà el material petri i l'estructura de la coberta se substituirà per una altra amb bigues de fusta laminada i coberta amb teula àrab. El campanar s'elevarà sobre la coberta i es construirà per al mateix una coberta inclinada i s'habilitarà un pas de servei a les cobertes de l'església.

També anomenat L'Escorial de la Segarra, el convent i l'església de Sant Ramon van ésser construïts els segles XVII-XIX, sobre un monestir mercedari fundat el segle XIII.

Durant els segles XIV i XV la fundació tenia el nom de Priorat de Sant Nicolau, però l'any 1450 se li va donar el nom definitiu, pel qual ara el coneixem, de Convent de Sant Ramon. El cas és que la fama del Sant va anar augmentant i les antigues construccions van donar lloc al conjunt arquitectònic que avui podem contemplar.

Convent de Sant Ramon - Sant Ramon
Convent de Sant Ramon
Autor: Lola Lucas


Etiquetes: patrimoni històric sant ramon segarra

Lectures: 605 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dijous 23 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator