Cultura dilluns, 30 de Setembre de 2013 Autor: Jaume Moya

El castell de les Sitges és l’escenari d’un curs de formació de margeners


<< Tornar     

Un marge de pedra de més de 50 m2 és reconstruït amb la tècnica tradicional de la pedra seca pels alumnes del curs

darrers retocs al marge
darrers retocs al marge Foto: Jaume Moya

El passat cap de setmana, organitzat per l’entitat de dinamització cultural Camins de Sikarra, va tenir lloc al poble de Florejacs i al nucli de les Sitges un curs de construcció i restauració de marges de pedra seca. L’activitat es va presentar el divendres 27 a Florejacs, on el president dels Amics de l’Arquitectura Popular, Vicent Loscos, va oferir una xerrada sobre les diferents tipologies dels marges, així com la seva funció, les seves peculiaritats i el seu divers estat de conservació.
Durant els dos dies següents, uns vint-i-cinc d’alumnes, amb el mestratge del mestre d’obra Jordi Giribet, varen realitzar les tasques de desbrossament, desenrunament i reconstrucció d’un mur molt deteriorat que precedeix la façana de l’església de Sant Pere del Castell de les Sitges. El marge, d’uns 15 metres de llarg i gairebé tres d’alt, fou restaurat pedra a pedra, seguint les tècniques de l’arquitectura popular de la pedra seca. L’activitat va comptar amb la col•laboració de les entitats Aladrell, de l’Urgell, i Espai Llobregós, de Torà, i fou patrocinada per l’empresa de materials de construcció Kapataz.
Gràcies a l’èxit de participació, l’entitat es planteja l’opció de reproduir l’activitat o aprofundir en la divulgació de les tècniques de l’arquitectura popular, amb un curs sobre les construcció amb tàpia.

primeres tasques de desenrunament - Florejacs
primeres tasques de desenrunament
Foto: Jaume Moya
primeres filades - Florejacs
primeres filades
Foto: Jaume Moya


Font: Camins de Sikarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: portal segarra actualitat agenda turisme fotos viatge viatjar catalunya catalonia
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?